4) Miežu pilngraudu putra ar smiltsērkšķu mērci, mellenēm un kanēli
Izejvielas:
1/2 glāze Dobeles dzirnavnieka miežu pilngraudu pārslu
1 1/2 glāze rīsu piena
150 ml ūdens
2 saujas smiltsērkšķu
2.5 ēd.k. brūnā cukura
4 ēd.k. medus
1 sauja svaigu vai saldētu melleņu vai kazeņu
1/2 tējk. kanēļa
1 svaiga vai 3 žāvētas plūmes
Pagatavošana:
- Katliņā ieber smiltsērkšķus, pievieno nedaudz ūdens, kā arī cukuru un medu. Vāra 5-7 minūtes, līdz cukurs ir izkusis, bet ūdens – nostājies.
- Smiltsērkšķu mērci sablendē un izkāš caur sietiņu, ļauj nedaudz atdzist.
- Katliņā liek vārīties rīsu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
- Putru liek bļodā, pārlej ar mērci, virs tās izkārto plūmes un mellenes vai kazenes. Visam pārber kanēli.
5) Pilngraudu auzu pārslas ar mango, zemesriekstu sviestu un pīniju riekstiem
Izejvielas:
1/2 glāze Dobeles pilngraudu auzu pārslu
1 1/2 glāze auzu piena
1/4 svaiga ābola
1/4 mango
2-3 ēd.k. zemesriekstu sviesta
2 ēd.k. pīniju jeb ciedru riekstu
3 svaigas vai saldētas zemenes
1/2 tējk. Kanēļa
Pagatavošana:
- Katliņā liek vārīties auzu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
- Liek putru bļodā. Smalkās daiviņās sagriež ābolu un mango, izkārto tos virs putras. Vidū liek zemesriekstu sviestu un izkārto gabaliņos sagrieztas zemenes, pārber ar kanēli un ciedru riekstiem.
[…] LASI VĒL: Piecas karaliskas putras receptes […]