Piecas karaliskas putras receptes

4) Miežu pilngraudu putra ar smiltsērkšķu mērci, mellenēm un kanēli

Izejvielas:

1/2 glāze Dobeles dzirnavnieka miežu pilngraudu pārslu

1 1/2 glāze rīsu piena

150 ml ūdens

2 saujas smiltsērkšķu

2.5 ēd.k. brūnā cukura

4 ēd.k. medus

1 sauja svaigu vai saldētu melleņu vai kazeņu

1/2 tējk. kanēļa

1 svaiga vai 3 žāvētas plūmes

Pagatavošana:

  • Katliņā ieber smiltsērkšķus, pievieno nedaudz ūdens, kā arī cukuru un medu. Vāra 5-7 minūtes, līdz cukurs ir izkusis, bet ūdens – nostājies.
  • Smiltsērkšķu mērci sablendē un izkāš caur sietiņu, ļauj nedaudz atdzist.
  • Katliņā liek vārīties rīsu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
  • Putru liek bļodā, pārlej ar mērci, virs tās izkārto plūmes un mellenes vai kazenes. Visam pārber kanēli.

5) Pilngraudu auzu pārslas ar mango, zemesriekstu sviestu un pīniju riekstiem

Izejvielas:

1/2 glāze Dobeles pilngraudu auzu pārslu

1 1/2 glāze auzu piena

1/4 svaiga ābola

1/4 mango

2-3 ēd.k. zemesriekstu sviesta

2 ēd.k. pīniju jeb ciedru riekstu

3 svaigas vai saldētas zemenes

1/2 tējk. Kanēļa

Pagatavošana:

  • Katliņā liek vārīties auzu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
  • Liek putru bļodā. Smalkās daiviņās sagriež ābolu un mango, izkārto tos virs putras. Vidū liek zemesriekstu sviestu un izkārto gabaliņos sagrieztas zemenes, pārber ar kanēli un ciedru riekstiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru