Pēc Raivja Dzintara iesnieguma Drošības policija vērtēs Juraša rīcību

Drošības policija sākusi resorisko pārbaudi par Jaunās konservatīvās partijas līdera un Rīgas domes deputāta Jura Juraša apgalvojumiem, ka bijušais maksātnespēja administrators Aigars Lūsis veicis pārskaitījumus Nacionālās apvienības Visu Latvijai – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK politiķiem.

Pārbaude sākta pēc Nacionālās apvienības priekšsēdētāja Raivja Dzintara iesnieguma. Kā jau ziņots, Dzintars Drošības policijā vērsās 18.jūnijā. Nacionālās apvienības līderis mājaslapā publicējis video, kurā apliecina, kā šajā jautājumā no atsevišķu JKP līderu puses tiekot izplatīti “smagi un noziedzīgi” meli par viņu un VL-TB/LNNK kopumā.

“Mērķtiecīga sabiedrības dezinformācija nolūkā ietekmēt vēlēšanu rezultātu pret Kremlim nedraudzīgām partijām un politiķiem atzīta par vienu no Krievijas hibrīdkara metodēm Eiropas Savienībā un NATO. Jura Juraša apmelojošais paziņojums pret NA politiķiem, manuprāt, ir daļa no šādas dezinformācijas, tāpēc lūdzu Drošības policiju pārbaudīt šo darbību un tās īstenotāju iespējamās saiknes ar Krievijas specdienestiem,” pauž Dzintars.

Zvērināts advokāts Lauris Liepa skaidro, ka resoriskā pārbaude liecina par to, ka konkrētas personas pagaidām netiek apsūdzētas vai turētas aizdomās, bet ir sākta faktu pārbaude. Taču pats fakts par resoriskās pārbaudes sākšanu apliecina, ka tam ir pamatojums.

Jau ziņots, ka bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks, pašreizējais Rīgas domes opozīcijas deputāts Jurašs aģentūrai LETA jūnija beigās pastāstīja, ka viņa rīcībā ir nokļuvusi daļa no Lūša konta izdrukām, kas liecina par pārskaitījumiem VL-TB/LNNK priekšsēdētājam Raivim Dzintaram un VL-TB/LNNK valdes loceklim Imantam
Parādniekam un viņa sievai.

Pamatojoties uz šo informāciju, Jurašs pieļauj, ka Dzintaram, iespējams, pārskaitīti vairāk nekā 100 000
eiro, bet Parādniekam vairāk nekā pusmiljons eiro. Finansējuma pārskaitīšana, iespējams, notikusi vairāku gadu laikā.

Pēc Dzintara un Parādnieka iesniegumiem pārbaudi sācis arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Arī Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi saistībā ar Juraša TV kameras priekšā vicinātajiem dokumentiem, kas viņa versijā ir kontu izdrukas, kuras liecinot par maksājumiem Nacionālās apvienības pārstāvjiem. Valsts policijas Rīgas
reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldē, pamatojoties uz likumu “Par policiju” 14.1 panta 1.daļas 1.punktu, šā gada 29.jūnijā, ir sākusi šo ziņu resorisko pārbaudi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru