Pēc ērces kodiena britu sievietes seja tika paralizēta

43 gadus veco Velsas iedzīvotāju Reičelu Folksu-Deivisu sakoda ērce kaklā, kad viņa atpūtās dārzā. Tas notika 2015. gada jūnijā. Sākumā sieviete nepamanīja sarkano plankumu sev uz kakla, tomēr pēc pāris dienām viņai sāka palikt nejūtīgas lūpas, un viņa pazaudēja kontroli pār sejas muskuļiem.

Vietējie ārsti izsecināja, ka pacientei ir sejas nerva paralīze, un ārstēja to ar prednizolonu (hormonāls preparāts). Tomēr pakāpeniski Folksa-Deivisa sāka zaudēt spēju runāt, raksta The Independent. Pēc sievietes teiktā, tālākos divus gadus viņa nespēja parunāt nemaz. Turklāt Folksai-Deivisai gada laikā neaizvērās viena acs, viņai nācās nēsāt apsēju. Uzņemt barību sieviete varēja tikai šķidrā veidā ar salmiņa palīdzību.

Pēc trīs gadiem runas spējas pie Folksas-Deivisas atgriezās, bet viņa cieš no depresijas, nomāktības un spēcīgām galvassāpēm. “Es pastāvīgi jūtos nogurusi, man nav enerģijas, lai izpildītu pat visvienkāršākos darbus” – stāsta sieviete.   Turklāt viņa nevar skatīties televizoru bez saulesbrillēm, jo viņas redze nefokusējas.

Sejas paralīze atgriežas, kad Folksa-Deivisa ir īpaši nogurusi, vai kad izdzer glāzi vīna, bet ēšanas laikā viņai raustās acs. Visu šo problēmu dēļ sievietei nācās aiziet no darba. Pēc Folksas-Deivisas vārdiem, privātajā klīnikā veiktās analaīzes uzrādīja, ka viņai ir Laima slimība, bet Nacionalā veselības aizsardzības pārstāvji apgalvo, ka diagnoze nav pareiza, jo Velsā neesot ērces – šīs infekcijas pārnēsātāji.

Šķir nākošo lapu, lasi turpinājumu un noskaties video

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru