Pavasara sagaidīšanas pasākums Čiekurkalnā – “Pumpurkumurs”

Svētdien, 15.aprīlī no pulksten 10.00 – 16.00 Čiekurkalna krustcelēs (Rusova ielā 9 pie Ezerparka Namiem) notiks jau četrpadsmitais pasākums Čiekurkalna apkaimes iedzīvotājiem un viesiem, kuram šoreiz dots nosaukums “Pumpurkumurs”. Pasākuma nosaukums radies no umurkumura un pumpuru vārdu salikuma, radot jestru un pavasara atnākšanai piemērotu svētku nosaukumu.

“Šoreiz, pieskaņojoties pavasarim un stādīšanas laikam, esam nolēmuši pārsteigt Čiekurkalna un kaimiņu apkaimju iedzīvotājus, pirmo reizi Čiekurkalna krustcelēs piedāvājot Latvijā audzētus stādus, ko nodrošinās Stādu audzētāju biedrība. Netiks liegti arī noderīgi padomi stādīšanas un pavasara dārza darbos – iesakām tajos ieklausīties”, teic Latvijas mājražotāju biedrības vadītājs Agris Locs-Dārznieks.

Pasākums Čiekurkalna krustcelēs sāksies pulksten 10.00, kad tiks atklāts Latvijas mājražotāju, amatnieku un zemnieku tirdziņš, kurā, papildus stādu audzētājiem, savus darinājumus un produkciju piedāvās vairāk kā 40 tirgotāju no visas Latvijas (tirgotāji vēl var pagūt pieteikties dalībai pasākumā, sūtot pieteikumus uz: [email protected]). Te būs nopērkami ikdienā neierasti un veikalu plauktos neredzēti produkti un izstrādājumi.

Visas dienas garumā bērnu priekam darbosies radošā darbnīca, kā arī Čiekurkalna attīstības biedrības teltī ikvienam būs iespēja pašam izgatavot un paņemt līdzi uz mājām īpašo Čiekurkalna putnu būrīti spārnotajiem draugiem.

Interesenti savas zināšanas par bagāto apkaimes vēsturi varēs papildināt ekskursijas laikā, kuru vadīs apkaimi pārzinošs gids no Čiekurkalna bibliotēkas. Ekskursijas sākums pulksten 12.00, un tā būs bez maksas.

Pusdienlaikā, ap pulksten 13.00 visus pasākuma apmeklētājus Čiekurkalna attīstības biedrība cienās ar pupiņu zupu no lielā katla virs ugunskura, būs pieejami arī gardi siltie dzērieni.

Čiekurkalna krustcelēs iespējams ērti nokļūt ar 11.tramvaju (Rusova ielas pietura) vai ar 9.autobusu (Čiekurkalna 5.šķērslīnijas pietura, braucot no centra). Pasākuma norises vietas tuvumā iespējams ērti bez maksas novietot auto. Visi mīļi gaidīti!

Pavasara sagaidīšanas pasākumu Latvijas Mājražotāju un Mazo ražotāju Informācijas un Atbalsta Biedrība rīko sadarbībā ar Čiekurkalna attīstības biedrību. Organizatori saka lielu paldies visiem draugiem un atbalstītājiem – “Ezerparka Nami”, tipogrāfijai “Zemgus”, portālam Laukos.lv, Stādu audzētāju biedrībai, Latvijas lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības kamerai “Agrichamber”, pasākumu aprīkojuma kompānijai “Komercio”!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru