Pakāpenisks gatavošanas process:
- Biezpienu var izmantot veikalā pirktu vai mājās gatavotu. Labāk, ka tas būtu 9% biezpiens.
- Bļodā liekam biezpienu, pieliekam divas ēdamkarotes krējumu (man krējums ir 20%, bet var arī jebkuru citu), iesitam divas olas.
- Tad pieliekam cukuru, sāli un kārtīgi samīcām viendabīgā masā.
- Pēc vēlēšanās, smaržai, var pievienot vaniļas cukuru.
- Atsevišķā bļodā ieberam divas glāzes kviešu miltu (ar ietilpību 250 ml), pievienojiet cepamo pulveri un sajaucam ar karoti karoti.
- Pēc tam miltus, nelielās porcijās, iesijājam biezpiena masā, katru reizi kārtīgi samaisot.
- Noklājam galdu ar miltiem, mīklu izliekam uz galda un kārtīgi samīcam. Gatava mīkla sanāk mīksta un nedaudz līp pie rokām.
- Izveidojam desiņu un sadalam mīklu vienādos gabaliņos.. Man sanāk apmēram 15 vienādi gabaliņi.
- Katru mīklas gabaliņu saplacinām virtulī. Virtuļa biezumā ir pēc jūsu pašu vēlmes.
- Pannu noziežam ar eļļu un liekam cept mūsu virtuļus līdz zeltainai krāsai no abām pusēm.
- Ja nepieciešams, lai ēdiens būtu veselīgāks, var uzlikt virtuļus un cepamās pannas un apcept cepeškrāsnī.
- Saceptos virtuļus uzreiz nosmērējam ar krējumu, apberam ar cukuru.
Protams, ja jums garšo savādāk, tad varat droši variēt, es daru tā. Pasniedzam galdā un baudām gardos biezpiena virtuļus.