Pārtikas produktu kvalitātes pārbaude Rīgas Centrāltirgū

Šodien Rīgas Centrāltirgū (RCT) notika Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārtikas produktu kvalitātes un atbilstības noteiktajām temperatūras normām pārbaude.

Sadarbībā ar Latvijas Neatkarīgās Televīzijas ziņu raidījumu “LNT ziņas”, PVD inspektori apsekoja RCT Gaļas, Piena un Sakņu paviljonus, lai noskaidrotu, vai RCT produktu uzglabāšanas apstākļi atbilst valstī noteiktajām normām. Dēļ ilgstošās augstās temperatūras, pāris tirdzniecības vietās Gaļas paviljonā tika novērota paaugstināta gaļas temperatūra. Savukārt Piena un Sakņu paviljonos pārkāpumi netika konstatēti.

RCT Sanitārās uzraudzības daļas vadītāja M. Piščikova uzsver, ka RCT Sanitārās uzraudzības daļas darbinieki regulāri seko līdzi produktu uzglabāšanas noteikumu ievērošanai, kā arī tirdzniecības vietu tīrībai. M. Piščikova: “Karstās vasaras dienas, protams, sagādā grūtības, tomēr mēs sekojam līdzi, lai tirgotājs tirgus apmeklētājam pārdotu kvalitatīvu un svaigu produktu.”

Savukārt PVD inspektori sacīja, ka arī paši pircēji ir atbildīgi par to, cik ilgā laikā pēc gaļas iegādes brīža tā nonāk ledusskapī vai saldētavā. Pēc PVD pārstāvju atzinuma, situācija RCT kopumā ir apmierinoša.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru