Pāris padomi par to, kā uzturēt kārtību mašīnā, neizmantojot sadzīves ķīmijas

Nekaitīgs gaisa atsvaidzinātājs

Diemžēl reizēm mašīnā parādās nepatīkama smarža. Bet, ja jūs pētīsiet standarta gaisa atsvaidzinātāja sastāvu, tad jūs sapratīsiet, ka tā lietošana nav pati labākā izeja. Kaitīgās vielas spēj kaitēt elpošanas ceļiem un nervu sistēmai. Ieberiet burciņā sodu un pievienojiet tai 5 – 10 pilienus jebkuras ēteriskās eļļas. Vāciņa vietā izmantojiet kokvilnas audumu, kas nostiprināts ar gumiju. Burciņu ielieciet automašīnas durvju plauktiņā.

Atsakieties no logu mazgāšanas šķidruma.

Tā vietā izmantojiet parastu etiķi. Piepildiet izsmidzinātāju ar etiķi un izsmidziniet uz logiem. Logus notīriet ar saburzītu avīzi. Un nekāda mazgāšana vairs nav nepieciešama!

Atbrīvojieties no spalvām uz sēdekļiem

Ja jūs mašīnā vedāt mājdzīvniekus, tad jūs zināt, cik sarežģīti mēdz būt iztīrīt spalvas no sēdekļiem. Izsmidziniet ūdeni uz sēdekļiem, un notīriet spalvas ar logu tīrāmo lāpstiņu.

Savediet kārtībā ādas sēdekļus

Šeit palīgā jums steigsies olīveļļa. Nevajag izvēlēties dārgās šķirnes – jums labāk ņemt otrā spieduma eļļu. Eļļa sniegs ādai spīdumu, un pasargās no turpmākas nosmērēšanās.

Kārtība bagāžniekā

Ar rīvi sarīvējiet saimniecības ziepes. Pievienojiet masai boraksu (borskābes nātrija sāli) un siltu ūdeni. Ieberziet sastāvu bagāžnieka virsmā, un ļaujiet tai izžūt. Neko nevajag nomazgāt. Bagāžnieks kļūs daudz tīrāks.

Pasargājiet logu tīrītājus no sasalšanas

Pie vējstikla piesaluši logu tīrītāji – tas nemaz nav jautri. Jūs diez vai varēsiet kaut ko iesākt ar salu, tāpēc nāksies siltināt savu mašīnu. Kā arī cilvēkam, šeit palīdzēs mīkstas zeķītes. Uzvelciet tās logu tīrītājiem, un noņemiet pirms braukšanas sākuma. Nakts sali vairs jūs nepārsteigs nesagatavotus!

Paštaisīts līdzeklis pret logu aizsalšanu

Nav obligāti veikalā jāpērk līdzeklis pret logu aizsalšanu, jo to pavisam vienkārši var pagatavot pats. Uz ūdens spaini ņemiet pusi glāzes amonjaka un ēdamkaroti šķidrās ziepes. Ielejiet antifrīza tvertnē un izbaudiet rezultātu.

Pagatavojiet paštaisītas mitrās salvetes uzkopšanai

Plastmasas traukā ielieciet papīra dvieļu rulli, nogriežot nost lieko daļu. Var izmantot daudzslāņu tualetes papīru. Tagad nepieciešams uztaisīt impregnēšanu. Samaisiet glāzi ūdens ar pusi glāzes bērnu ziepju, ēdamkaroti baltā etiķa un 10 pilieniem ēteriskās eļļas. Vienmērīgi uzlejiet maisījumu papīra rullim.  Izņemiet rulli un izmantojiet savas salvetes mašīnas tīrīšanai.

Viegli atbrīvojieties no kukaiņu pēdām

Vasarā vaboles un mušiņas paliek uz vējstikla atstāj pēdas. Jums nav obligāti pilnībā logi jātīra. Uzsmidziniet uz loga nelielu daudzumu pretiedeguma izsmidzināmo līdzekli un notīriet ar sausu salveti. Logi būs tīri arī bez mazgāšanas.

Pasargājiet durvis no skrāpējumiem

Šaurā garāžā mašīnas durvis var pieskarties sienai. Pasargājiet mašīnu, uzlīmējot uz garāžas sienu mīkstu aizsargu ar divpusējo līmlenti.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru