Par šīs meitenes galvu ir izsludināta atlīdzība 1 miljona dolāru apmērā! Ko gan tādu viņa ir izdarījusi?

Šai meitenei ir 23 gadi, viņa ir studente no Dānijas, un par viņas galvu ir izsludināta atlīdzība 1 miljona dolāru apmērā!

Džoana Palani, tā sauc šo meiteni, ir nogalinājusi vairākus simtus IGIL karavīrus. Tieši tāpēc igilieši viņu tik ļoti ienīst.

Džoanna piedzima bēgļu nometnē, un jau 9 gadu vecumā viņai nācās ņemt rokās ieroci. Viņai ir irāniešu-kurdu asinis. Nepabeigusi koledžu Dānijā, viņa nolēma doties uz Sīriju, cīnīties un aizstāvēt sieviešu tiesības Tuvajos Austrumos.

Viņai nācās iziet cauri daudz kam, viņai aiz muguras ir ciņa pret Asadu, IGIL, cīņa ar Kurdiem Kobānā, un sīrijas meiteņu atbrīvošana no seksa verdzības.

Kā snaiperis kaujā viņa ir piedzīvojusi daudz ko, un stāsta, ka viņai dažreiz nākas kaujā atrasties līdz 9 dienām, un šīs dienas ir koncentrēšanās pilnas, tās māca būt uzmanīgai, ieturētai un pacietīgai.

  1. gadā viņas valsts valdība, uzzinot, ar ko Džoana nodarbojas Sīrijā, aizliedza viņai pamest valsti, un atgriezties kaujas darbības zonā. Džoana, protams, nenoturējās un, nepievēršot uzmanību aizliegumam, aizbrauca uz Kataru. Par sodu viņai tika atņemta pase, un viņa tika iesēdināta cietumā uz trīs nedēļām.

Džoanna stāsta: “Bet es nevarēju rīkoties savādāk. Es nedomāju, ka varu zaudēt visu cīņā par brīvību un drošību”.

Tieši tādi cilvēki, kā šī meitene, spēj mainīt pasauli, apstādināt karus un aizsargāt nevainīgos. Drosmi un neatlaidību viņai!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru