Par ko liecina liekie tauki dažādās ķermeņa daļās

Tauku uzkrāšanās uz vēdera

Jūs noteikti esiet ievērojuši, ka tauki uz vēdera var uzkrāties arī tieviem cilvēkiem.  Tas liecina par to, ka cilvēks ilgstoši izjūt lielu stresu. Zinātnieki jau sen ir nākuši pie secinājuma, ka liela stresa un depresijas gadījumā tauki uzkrājas pirmām kārtām uz vēdera. Pirmkārt, vajag savest kārtībā nervu sistēmu, tāpat rekomendējam izdzert nomierinošo  tēju kursu. Un tikai pēc tam var atbrīvoties no taukiem uz vēdera.

Tauku uzkrāšanās uz muguras un gurniem

Ja tauki uz gurniem izskatās vairāk vai mazāk pieklājīgi, tad tauku krokas uz muguras izskatās briesmīgi.  Sievietēm ar tādu “piekariņu” uz muguras ir ļoti grūti nopirkt drēbes, nedrīkst, piemēram uzvilkt apspīlētu kleitu, vai skaistu mežģīņu veļu.

Tauku uzkrāšanās uz gurniem un muguras liecina par to, ka to īpašniecei ļoti garšo miltu izstrādājumi un saldumi, kas satur lielu daudzumu ogļhidrātu.  Lai atbrīvotos no taukiem šajās vietās, vajag vienkārši atteikties no ātrajiem ogļhidrātiem, piemēram batonu aizstāt ar sēklu maizi, saldumus ar medu un augļiem.

Lieli ikri un resni ceļgali

Šiem tauku uzkrājumiem daudzas sievietes pat nepievērš uzmanību, jo šāds defekts netraucē vilkt dažādus tērpus un resnos gurnus un celīšus var noslēpt zem biksēm. Taču, šī labuma īpašnieces tik un tā, savā zemapziņā jūt diskomfortu un smagumu.

Tauki šajās vietās uzkrājas no pārmērīgas aizraušanās ar sāļajiem un saldajiem produktiem. Rezultātā organismā ikru un ceļgalu rajonā sāk krāties liekais šķidrums. Variants ir viens – līdz minimumam samazināt sāli un cukuru savā uzturā. Ieteicams arī ievērot atslodzes dienu – vienu dienu nedēļā pilnībā bez sāls.

Tauku uzkrāšanās uz krūtīm, roku augšpusē un gurnu iekšpusē

Šeit ir uzskaitītas hormonālās vietas, bet tauki, kas uzkrājas šajās ķermeņa daļās , liecina par augstu sieviešu hormona estrogēna daudzumu organismā. Šajā gadījumā jāapmeklē ginekologs- endokrinologs, lai nozīmētu ārstēšanu.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru