Par dzimumu līdztiesības jautājumiem AAE

Spēcīga un ilgtspējīga nākotnes ekonomika nav iedomājama bez pašaizliedzīgu un ambiciozu sieviešu klātbūtnes! Vairāk nekā jebkad iepriekš, mums ir jādomā ne tikai par aizspriedumu kliedēšanu saistībā ar mūsdienu sieviešu lomu sabiedrībā, bet arī jāiedrošina viņas, novēršot jebkurus šķēršļus ceļā uz sasniegumiem!

Apvienotie Arābu Emirāti ir Līča reģiona priekšgājējs dzimumu līdztiesības jautājumos. Valdība ir ieviesusi nepieciešamo likumdošanu, tiecoties sasniegt dzimumu līdzsvaru kā privātajā, tā arī sabiedriskajā sektorā, kas neatkarīgi no Konstitūcijā garantētās līdztiesības, ļauj ikvienam ieņemt augstākos amatus valstī. Piemēram, nesen V.E Amala Al Kubaisi tika ievēlēta par pirmo sievieti Federālās Nacionālās padomes prezidenta amatā, veidojot 22.5% sieviešu īpatsvaru Emirātu iedzīvotāju intereses pārstāvošajā valsts institūcijā. Valdība kopumā ir nozīmējusi septiņas vēstnieces pildīt valsts pārstāvja lomu sadarbības valstīs.

Mainot ierastos pieņēmumus attiecībā uz personas dzimumu, valdība ir uzdevusi tās institūcijām nozīmēt vadošajās pozīcijās vairāk sieviešu. Ministru padomes locekļu un ārpolitikas dienesta sieviešu darbinieku īpatsvars ir attiecīgi 27% un 30%. Kopumā 46.6% valsts darbaspēka veido sievietes, kļūstot par pamatu straujajai izaugsmei un labklājības uzplaukumam.

Ņemot vērā mūsdienu nemierīgos notikumus visā pasaulē, ir būtiski veicināt dzimumu līdztiesību starptautiskā līmenī. Visas pārmaiņas, kuras Emirāti ir uzsākuši, nekad neaprobežojas tikai ar nacionāla līmeņa nozīmi. Stingrā nostāja attiecībā uz dzimumu līdztiesību padarīja AAE par spēcīgu reģiona līderi, sniedzot atbalstu projektiem, kuru mērķis ir iedrošināt sievietes valstīs ar zemiem un vidējiem ienākumiem.

Lai atkārtoti uzsvērtu sieviešu nozīmīgo ieguldījumu modernas, attīstītas un iecietīgas nācijas izveidē, 28. augustā AAE atzīmēja Emirātu Sieviešu dienu.

Es vēlos iedrošināt katru no mums, sievietēm, sekot saviem sapņiem un neļaut nekam stāties to ceļā! Kā AAE dibinātājs Šeihs Zajeds reiz teica: “Nekas nedrīkst kavēt sieviešu attīstību sabiedrībā, un mums ir jādara visu iespējamo, lai viņām palīdzētu!”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru