Ko jūs darāt ar vakardienas, sakaltušo maizi? Barojat putniņus — tas protams ir apsveicami, bet ne visi no mums maizi izmanto tieši tā. Daudzi izmet cietus maizes izstrādājumus un uzreiz dodas uz veikalu pēc svaigas maizes. Bet nākamajā dienā viss atkārtojas. Maizes aprite mājā?
Bet vakardienas maizi var izmantot ļoti garšīga pīrāga, ar siera un tomātu pildījumu, pagatavošanai. Šis ēdiens tiek gatavots tikai 30 minūtes, bet visa ģimene būs paēdusi. Lūk, jums līdzekļu ekonomija, un jauns ēdiens ēdienkartē.
Sastāvdaļas:
- Maize — 700 g
- Ola — 2 gab.
- Parmazāns — 80 g
- Piens — 300 ml
- Olīveļļa — 50 ml
- Vistas šķiņķis — 150 g
- Tomāti čerri — 10 gab.
- Oregano — 1 t.k.
- Maccarella — 200 g
- Sāls — pēc garšas
- Melnie pipari (Maltie) — pēc garšas
Pagatavošana:
Sagriežat cepto maizi nelielos gabaliņos un saberat dziļā bļodā.
Pie maizes pievienojiet olas. Uzberat sastāvdaļām sāli un piparus. Sarīvējat parmazānu uz smalkās rīves, un 40 g siera ieberat bļodā ar maizi un olām. Uzsildat pienu, un ielejat bļodā ar sastāvdaļām. Visu kārtīgi samaisat.
Pannu ieziežat ar augu eļļu. Sadalat mīklu divās daļās un vienu no tām izliekat pannas dibenā.
Sagrieziet gaļu strēmelēs un uzliekat uz mīklas. 4 daļās sagrieztos tomātus saliekat uz gaļas. Uzkaisiet pa visu oregano. Apslakat ar olīveļļu. Vēl 40 g parmazāna siera kā vēl vienu slāni. Parmazānam pa virsu saliekat plānās šķēlē sagrieztu maccarella sieru. Atlikušo mīklas saliekat kā virskārtu.
Pannu ar pīrāgu novietojat uz mazas uguns. Izcepat līdz garoziņa kļust zeltaina. Paņemat šķīvi un uzliekat to pīrāgam virsū. Uzmanīgi apgriežat pīrāgu uz šķivja, un cepat no otras puses.
Noņemat gatavu pīrāgu no uguns un var garšot!
Šo pīrāgu var pasniegt gan kā atsevišķu ēdienu, gan kā piedevu pie siltās dārzeņu zupas. Ja pīrāgs būs pa prātam, nebaidieties lietot svaigu baltmaizi, jo vakardienas vairs neuzkavēsies maizes kastē.
Avots: golbis.com