Pacel glāzi! Kādēļ nevajag atteikties no alkohola, ja centies nomest svaru

Pētījumā iegūtā informācija liecina, ka vīrieši, kuri dienā izdzer divas glāzes alkohola, nepieņemas svarā.

Toties sievietēm, kuras dienā izdzer glāzi alkohola, novērots mazāks ķermeņa svars, salīdzinot ar tām daiļā dzimuma pārstāvēm, kuras vispār atsakās no alkohola.

Liels alkohola patēriņš vai tā pārmērīga lietošana uzdzīves laikā tik un tā ir saistīta ar aptaukošanos un pieņemšanos svarā.

Zinātnieki brīdina, ka vienā pasēdēšanas reizē sievietēm nevajadzētu izdzert vairāk par trim, bet vīriešiem vairāk par četrām glāzēm alkohola.

Noskaidrots, ka pusaudžiem un vecāka gadagājuma cilvēkiem jebkāda alkohola lietošana izraisa ķermeņa tauku satura paaugstināšanos un palielina iespēju aptaukoties.

Pētījuma aprakstā minēts, ka, par spīti vidējiem rādītājiem, ģenētika spēlē nozīmīgu lomu tajā, vai cilvēks pieņemsies svarā pēc alkohola lietošanas vai nē.

Dr. Žons-Filips Šapū, pētījuma līdzautors, skaidro, ka alkohola lietošana nereti palielina apetīti. Viņš brīdina: “Papildus kalorijas, kas tiek uzņemtas kopā ar alkoholu, pārvēršas taukos.”

Dr. Šapū piemetina, ka viņam vienā nedēļā izdevās lietot 15 alkoholiskos dzērienus, tajā pašā laikā ēdot veselīgi un nepieņemoties svarā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru