Noslēgts būvdarbu līgums energoefektivitātes pasākumu īstenošanai ēkā Nākotnes ielā 1, Vaidavā

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītā projekta “Energoefektivitātes paaugstināšana izglītības iestādē Nākotnes ielā 1, Vaidavā” ietvaros Kocēnu novada dome noslēgusi būvdarbu līgumu ar SIA “Krafter” par energoefektivitāti paaugstinošu pasākumu īstenošanu.

Saskaņā ar SIA “EIROPRO” izstrādāto būvprojektu plānots veikt ēkas fasādes atjaunošanu, kas ietver jumta siltināšanu un jauna seguma uzklāšanu, sienu siltināšanu gan skolas, gan sporta zāles korupusā, izmantojot vēdināmo fasāžu siltināšanas sistēmu. Tāpat tiks veikta arī cokola siltināšana, logu un durvju nomaiņa, apkures sistēmas rekonstrukcija, ventilācijas sistēmas rekonstrukcija, lietus notekūdens novadīšanas sistēmu izbūve, kā arī apgaismojuma nomaiņa uz jauniem LED gaismekļiem. Ēkas DR fasādē plānots uzstādīt āra žalūzijas, lai izvairītos no ēkas pārkaršanas no tiešajiem saules stariem pie augstām āra gaisa temperatūrām, kā arī aizsargātu zāli no tiešiem saules stariem, kas traucē sporta nodarbību un aktivitāšu norisei.

Energoefektivitātes pasākumu īstenošanu pamato veiktais energoaudits, kurā tika konstatētas nesamērīgi lielas siltumapgādes izmaksas – ēkas energosertikātā tai piešķirta F energoefektivitātes klase, jo gadā apkurei tiek patērētas 223 kWh/m2, normatīviem atbilstošai ēkai jāpatērē 100 kWh/m2 gadā. Projekta īstenošanas rezultātā plānots samazināt siltumenerģijas patēriņu par aptuveni trīs reizēm, tādējādi samazinot oglekļa dioksīda emisijas.

Būvdarbus plānots pabeigt līdz 2019. gada jūlijam.

Projekta kopējās izmaksas 1 171 582,24 EUR, no tiem 773 328 EUR finansē ERAF, valsts budžeta dotācija pašvaldībām – 48 000 EUR, Kocēnu novada domes līdzfinansējums – 214 284,24 EUR.

Projekts tiek īstenots Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 4.2.2. specifiskā atbalsta mērķa “Atbilstoši pašvaldības integrētajām attīstības programmām sekmēt energoefektivitātes paaugstināšanu un atjaunojamo energoresursu izmantošanu pašvaldību ēkās” ietvaros. Pasākuma mērķis ir samazināt primārās enerģijas patēriņu, sekmējot ēkas energoefektivitātes paaugstināšanu un pašvaldības izdevumu samazināšanos par siltumapgādi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru