No šīs vēdera puses: apbrīnojami kadri ar mazuļu kustībām vēl mātes vēderā

Pirmo kustību sajušana katrai sievietei ir ļoti individuāla. Parasti tas notiek aptuveni 18.-20. grūtniecības nedēļā, tomēr jušanas slieksnis katrai ir atšķirīgs. Mazulītis taču šajā termiņā ir pavisam sīciņš un, lai sieviete spētu sajust kustības savā dzemdē, viņam nākas spēcīgi „iespert” pa blīvo dzemdes sieniņu. Lai nomierinātu sirdi, jūs vienmēr varat uztaisīt USG izmeklējumu, lai pārliecinātos, ka ar augli viss ir kārtībā.

Interesanti, ka mazuļu pirmās kustības mammas apraksta dažādi. Dažas stāsta, ka sajūtas ir tādas, it kā vēderā lidotu tauriņi, citas salīdzina ar zivs veidotām šļakatām, trešās apgalvo, ka kustības ir līdzīgas vēdera burbuļošanai. No brīža, kad sajustas pirmās kustības, mamma ir pats precīzākais mazuļa labsajūtas „mērītājs”.

Piektajā grūtniecības mēnesī pusstundas laikā mazulis ir spējīgs pagriezties par 60 grādiem. Kopumā ritms, kustību stiprums un ātrums ir atkarīgs no diennakts laika un daudziem citiem faktoriem.

Pirmās mazuļa kustības – tas ir ne tikai vesela mazuļa apliecinājums, bet tāpat arī ne ar ko nesalīdzināmas sajūtas, kuras sieviete var izjust tikai neilgu, tomēr tik pārsteidzošu periodu savā dzīvē.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru