Graudi un graudaugi, sevišķi griķi, rudzi un pākšaugi;
Gaļa (aknas, mēles un sirdis);
Augļi (hurma, āboli, cidonijas un plūmes);
Dārzeņi (spināti, bietes, ķirbis, tomāti);
Cepti kartupeļi (ar visu miziņu);
Ogas (upenes, mellenes, dzērvenes un zemenes);
Olu dzeltenumi;
Rieksti un žāvēti augļi.
Tikpat svarīgi ir zināt, ka produktus nepieciešams pareizi kombinēt. Ja sekosiet līdzi tam, ka pie gaļas bērnam tiek doti klāt dārzeņi un uzturā ir pietiekoši daudz C vitamīna, tas palīdzēs daudz veiksmīgāk organismā uzsūkties dzelzim.
LASI VĒL: Ja jūs tā gatavosiet griķus, tad paaugstināsiet hemoglobīnu un attīrīsiet asinsvadus!
Dalieties arī ar citiem vecākiem!