“Neredzamais” ābolu pīrāgs! Šo recepti atradu vecmāmiņas kladē

Pagatavošana

Sakul olas ar cukuru, līdz izveidojušās gaisīgas putas. Masai pievieno miltus un cepamo pulveri. Tāpat pievieno saulespuķu eļļu, pienu un konjaku.

Ābolus sagriež sīkās plāksnītēs un ieber mīklā.
Cepamo formu iesmērē ar sviestu, pīrāgu cep 30 minūtes 200 grādu temperatūrā.

Pēdējais pieskāriens: mērce! Samaisi 1 olu, 80 gramus cukuru un 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta. Uz gatavu karstu pīrāgu uzlej mērci, pa virsu izkārto riekstus. Cep pīrāgu vēl 15 minūtes.
“Neredzamais” ābolu pīrāgs! Šo recepti atradu vecmāmiņas kladē.
Kas par aromātu! Tagad tu zini, kā garšīgi pagatavot ābolu pīrāgu. Ja vēlies, var āboliem pievienot kanēli, šķipsniņu muskatrieksta un pat maltu ingveru.

Konjaku var aizstāt ar kādu tīru liķieri! Labu apetīti

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru