Negaidīti: kā iemīlēšanās ietekmē tavu svaru

Vidēji gadā cilvēki, kuri ir attiecībās pieņemas par 2 kilogramiem katrs.

Divas trešdaļas no pāriem, kuri pieņemas svarā – dara to kopā, jo viens pārņem otra kaitīgos ieradumus. Veselīgo vakariņu vietā, bieži ir kas sātīgāks un iespējam svīna glāze. Visizteiktāk tas diemžēl izpaužas sievietēm. Un vairāk nekā puse no sievietēm, kuras piedalījās pētījumā, atzina, ka viņu svaru pieaugums ir ietekmējis arī partneri, un rezultātā arī partneris ir sācis pieņemties svarā.
Taču ir arī pozitīvais, pētījumā tika atklāts arī tas, ka lielākā daļa pāru, kuri kopā ir pieņēmušies svarā, kopā sāk arī to zaudēt. Puse no pētījuma dalībniekiem atzina, ka, viņi kopā svaru zaudējuši, pateicoties tam, ka reizē uzsākuši diētu, visbiežāk tā ir bijusi kā Jaunā gada apņemšanās. Turklāt 61% atzina, ka tas dod lielāku stimulu un palīdz daudz vairāk, ja partneris arī cīnās ar ikdienas grūtībām, ko sagādā diēta.

Pētījuma vadītājs saka:

Iemīlēšanās ir viena no jaukākajām lietām pasaulē. Bet ar laiku pāri sarod viens ar otru un ieslīgst komforta zonā, kas nemanot var radīt svara pieaugumu. Taču liels skaits pāru cīnās ar šo pieņemto svaru, uzsākot diētu kopā.

Lūk tā, ja arī tu ar savu partneri esi pieņēmusies svarā, varbūt ir laiks to mainīt un kopīgi uzsākt kādu diētu.

zelt

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru