Nedēļas nogalē notiks “LMT Autosporta Akadēmijas Skolu kartinga kausa” priekšpēdējais posms

Šajā nedēļas nogalē, 23. un 24.augustā, sporta kompleksā “333” Ropažu novadā norisināsies priekšpēdējais jeb piektais “LMT Autosporta Akadēmijas (LMT AA) Skolu kartinga kausa” un “LMT Elektrokartingu čempionāta”

sezonas posms. Tuvojoties finālam, pieaug spriedze un saasinās cīņa par līderpozīcijām 15 Latvijas mācību iestāžu un jauniešu jaunrades centru komandu vidū.

Noslēdzoties ceturtajam posmam Smiltenē, Tepera trasē, Tautas klasē junioriem pirmajā vietā ierindojās Mārtiņš Soste (Siguldas Motodarbnīca), bet otrajā vietā atgriezās Edgars Pavārs (Saldus BJC). Trešo vietu ieguva Artūrs Daņiļevskis (Rīgas 41. vidusskola), kurš Madonas kartinga trasē pārspēja Edgaru Pavāru. Izmaiņas notikušas arī “LMT Elektrokartingu čempionāta” līderpozīcijās – ceturtajā posmā pirmo vietu izcīnīja Raitis Plukšs (Smiltenes tehnikums), kurš iepriekšējos posmos Kandavā un Madonā ieņēma trešo vietu. Līderpozīcijā ir atgriezies Raivis Veikšāns no Aizkraukles profesionālās vidusskolas, kurš Smiltenes posmu noslēdza ar otro vietu, bet trešo vietu ieņēma Arnis Dreimanis (Liepājas Valsts tehnikums).

“Čempionāta pēdējo posmu rezultāti pārliecinoši rāda, ka dodamies īstajā virzienā. Fiziskā un mentālā sagatavotība, stratēģija, taktika, koncentrēšanās procesam un trases analīze ir kopums, kas palīdz kļūt par izcilu autosportistu. Tas ir LMT AA audzēkņu un mentoru mērķis visas sezonas garumā. Tuvojoties finišam, komandas turpina aktīvi strādāt, lai sevi pierādītu un uzlabotu rezultātus. Par to, kuri braucēji finālā dalīs uzvaras pjedestālu, šobrīd varam tikai minēt, un tas padara sacensības vēl aizraujošākas gan braucējiem, gan viņu līdzjutējiem,” stāsta Mārtiņš Aleksandrovičs, LMT AA kartingu projektu vadītājs.

“LMT AA Skolu kartinga kausa” sezonas noslēgums un izšķirošās cīņas par čempiona titulu notiks 6. un 7. septembrī Jelgavā.

Par “LMT AA Skolu kartingu kausu 2019” šogad sacenšas Siguldas novada jaunrades centra “Motodarbnīca”, Priekuļu tehnikums, Smiltenes tehnikums, Saldus bērnu un jaunatnes centrs, Ventspils tehnikums, Kandavas lauksaimniecības tehnikums un tā Saulaines teritoriāla? struktūrvienība, PIKC Liepājas Valsts tehnikums, Jelgavas Amatu vidusskola, PIKC Rīgas Tehniska? koledža, Aizkraukles profesionālā vidusskola, Malnavas koledža, Rīgas Valsts 1. ģimnāzija un Ropažu vidusskola. Desmit no šīm komandām startē arī “LMT Elektrokartingu čempionātā”.

LMT AA ģenerālsponsors jau devīto gadu ir Latvijas Mobilais Telefons, un to atbalsta arī Latvijas Automobiļu federācija. “LMT AA Skolu kartinga kausa” un “LMT Elektrokartingu čempionāta” mērķis ir iedvesmot tehnikumu un vidusskolu audzēkņus motivēti aizpildīt brīvo laiku, izglītot sevi tehniskajā jaunradē, pievērsties autosportam, kā arī papildināt ar nozari saistīto Latvijas izglītības iestāžu mācību programmu bāzi ar aktualitātēm elektropiedziņas jomā. Tas stiprinās mūsu nākotnes elektrotehnoloģiju speciālistu profesionālo līmeni un prestižu nozarē.

Plašāka informācija, “LMT AA Skolu kartingu kausa” un “LMT Elektrokartingu čempionāta” nolikumi, kā arī sacensību kalendārs pieejams LMT AA interneta vietnē, sociālo tīklu platformās Twitter un Facebook.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru