Mēnesi pirms insulta jūsu ķermenis sūtīs jums šos signālus. Neignorējiet tos!

Īslaicīgs redzes zudumus, spēcīgi reiboņi, galvas sāpes – visi šie ir tuvojošā insulta simptomi. Bet šie simptomi ir pietiekoši acīmredzami un kārtīgi izpētīti. Bet ir arī mazāk redzami simptomi, kuriem cilvēki vienkārši nepievērš uzmanību. Turklāt, ja viņi vērstos pēc palīdzības laikus, tad spētu izbēgt no šīs smagās slimības, pēc kuras daudzi izdzīvojušie gadiem ilgi paliek piekalti gultai.

Kopumā, ir jāatceras riska faktori – smēķēšana, paaugstināts asinsspiediens un liekais svars. Cilvēkiem, kuri ietilpst šajā kategorijā, vajadzētu regulāri mērīt savu asinsspiedienu un apmeklēt ārstu. Ir ļoti svarīgi nepalaist garām mikroinsultu, kura sekas neilgst ilgi. Ja tas tiks laicīgi diagnosticēts, tad pacients saņems zāles no antikoagulantu grupas, kas neļauj sarecēt asinīm un attiecīgi neļauj arī izveidoties trombiem.

LASI VĒL: Izsalkušais vecītis un viņa paēdusī ģimene

Viena no izplatītākajām tuvojošā insulta pazīmēm ir runas neskaidrība. Cilvēks negaidīts sāk runāt neskaidri, norijot vārdu beigu daļas. Nevajag to visu norakstīt uz nogurumu vai stresu. Neignorējiet simptomus, bet dodieties uz slimnīcu vai poliklīniku, un veiciet pārbaudes – tas  var glābt jūsu dzīvību un darbaspējas.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru