MĀJAS-MEŽA ZEMENES KUPCIHA. Līdz 500 grami ogu no viena cera!

Ogu aromāts ir neaprakstāms – īsts meža zemeņu aromāts. Arī garša ir kā meža zemenēm. No šīm ogām ir visaromātiskākais ievārījums.

Vēl viena šķirnes apbrīnojama īpašība – nesavāktas ogas nenobirst un nebojājas, neskatoties ne uz kādiem laika apstākļiem, ogas tikai „iekalst” cerā, pārvēršas par īpatnējām „rozīnēm”, kuras var savākt un izkaltēt ziemas tējai.

STĀDĪŠANA.

Stādīšanai vajag izvēlēties līdzenu vietu. Ja augsne ir smaga – māls, jāpievieno smilti un kūtsmēslus. Var stādīt rindās, atstarpe starp rindām 30 cm., starp stādiem 20 cm.

Vienā vietā mājas-meža zemenes aug pat līdz 10 gadiem.

LASI VĒL: Kas notiek ar mūsu ķermeni, ja katru dienu ēd zemenes

Man novērojums – mājas-meža zemenes ir viegli kopjama un ļoti ziemcietīga. Var augt ēnā, zem kokiem, tikai tādā gadījumā,  ogas nogatavosies vēlāk. Bet tā pat būs saldas un aromātiskas.

MĒSLOŠANA.

Stādu stiprināšanai un ogu vienmērīgākai nogatavošanai var mēslot ar organismiem vai minerāl mēslojumiem. Mēslot vajag 3 reizes – pirms ziedēšanas, pēc ziedēšanas un pēc ogu novākšanas. Labu rezultātu var panākt ja izmanto zilo graudiņu un borskābes maisījumu. (0.2% šķīdums ko lej uz lapām)

Avots: vrutmelife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru