Pagatavošana:
- Lieciet magones vārīties ūdenī apmēram 15 minūtes, pēc norādītā laika ūdeni nolejiet nost un magones nosusiniet. Blenderī sasmalciniet biezpienu kopā ar 100 gramiem cukura – līdz iegūta viendabīga masa. Pievienojiet klāt divas olas, 1 ēdamkaroti cietes, magones, un visu rūpīgi samaisiet.
- Ceptajai ķirbju masai caur marli (kas salikta trīs vai četros slāņos) nolejiet nost radušos šķidrumu. 500 g ķirbja biezeņa – tā ir tīrā masa bez liekā šķidruma. Sasmalciniet ar blenderi ķirbi, 70 g cukura un apelsīna miziņu, pievienojiet klāt divas olas, vienu ēdamkaroti cietes, visu rūpīgi samaisiet.
- Cepamās formas pamatni, kas ir 22 cm liela diametrā, pārklājiet ar cepamo papīru, apsmērējiet šo papīru un formas malas ar sviestu vai arī apberiet ar miltiem. Lieciet mīklu vienu pēc otras ar ēdamkaroti, sākot tieši ar formas vidusdaļu.
- Mazliet pasitiet šo formu pa pamatni, lai tā vienmērīgi izlīdzinātos formā.
- Ar koka karotes palīdzību no mīklas malām veidojiet pāris zīmējumus virzienā uz centru.
- Cepiet 170 grādu temperatūrā 40 – 50 minūtes, līdz kūka būs gatava.
- Aplējumam sagatavojiet šo: sajauciet krējumu, 20 g cukura, 1 olu un 100 g ķirbju biezputras.
- Aplejiet kūku ar šo masu un lieciet to atpakaļ cepties vēl 7 – 10 minūtes. Gatavo kūku atdzesējiet un pēcāk noņemiet nost bortiņus.
Labu apetīti!