Maigie cepumi “Ezīši”: pasakains gardums aromātiskajās vafelēs

Pagatavošanas process soli pa solim

  1. Divus cieti novārītu olu dzeltenumus ieliek dziļā traukā (tajā mēs mīcīsim mīklu) un ar dakšiņu saspiežam.
  2. Šajā pašā traukā ieliekam mīkstu sviestu vai margarīnu, turpinām maisīt.
  3. Ieberam pūdercukuru, ielejam ar etiķi dzēsto sodu, pievienojam skābo krējumu. Visi rupīgi samaisām ar dakšiņu, līdz izveidojas viendabīga masa.
  4. Pa daļām pievienojam izsijātus kviešu miltus un iemaisām blīvu, bet ne cietu mīklu.
  5. Mīklu pārliekam bļodā, uzliekam pārtikas plēvi un uz 30 minūtēm ievietojam ledusskapī.
  6. Ieklājam cepampapīru cepešplātī, apsmērējam ar augu eļļu.
  7. No mīklas veidojam valriekstu izmēra bumbiņās, izkārtojam uz plāts, izkārtojot bumbiņas netālu vienu no otras.
  8. Cepešplāti ar sagatavēm liekam iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, un cepam 180 grādos aptuveni 15 – 16 minūtes.
  9. Kamēr cepumi atdziest, gatavojam glazūru.
  10. Katliņā ieliekam svviesta gabaliņus, pievienojam pienu, pūdercukuru un kakao pulveri.
  11. Uzkarsējam uz nelielas uguns, pastāvīgi maisot, līdz visas sastāvdaļas ir pilnībā izkusušas.
  12. Sagaidām brīdi, līdz parādās pirmie burbuļi, tad uzreiz slēdzam ārā.
  13. Aromātiskās vafeles (tikai ne mitras, bet gan ļoti sausas) sarīvējam uz rupjās rīves.
  14. Atdzisušos cepumus ar divu karošu palīdzību iemērcam siltajā glazūrā un pēc tam apviļājam vafelēs.
  15. Kārtojam uz šķīvja. Ļaujam pāris stundas nostāvēties – un varam likt uz galda.
  16. Vēl vairāk neparastu un ļoti garšīgu desertu receptes jūs atradīsies mūsu mājaslapā.

Lai jums patīkama tējas dzeršana.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru