Pagatavošanas process soli pa solim
- Divus cieti novārītu olu dzeltenumus ieliek dziļā traukā (tajā mēs mīcīsim mīklu) un ar dakšiņu saspiežam.
- Šajā pašā traukā ieliekam mīkstu sviestu vai margarīnu, turpinām maisīt.
- Ieberam pūdercukuru, ielejam ar etiķi dzēsto sodu, pievienojam skābo krējumu. Visi rupīgi samaisām ar dakšiņu, līdz izveidojas viendabīga masa.
- Pa daļām pievienojam izsijātus kviešu miltus un iemaisām blīvu, bet ne cietu mīklu.
- Mīklu pārliekam bļodā, uzliekam pārtikas plēvi un uz 30 minūtēm ievietojam ledusskapī.
- Ieklājam cepampapīru cepešplātī, apsmērējam ar augu eļļu.
- No mīklas veidojam valriekstu izmēra bumbiņās, izkārtojam uz plāts, izkārtojot bumbiņas netālu vienu no otras.
- Cepešplāti ar sagatavēm liekam iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, un cepam 180 grādos aptuveni 15 – 16 minūtes.
- Kamēr cepumi atdziest, gatavojam glazūru.
- Katliņā ieliekam svviesta gabaliņus, pievienojam pienu, pūdercukuru un kakao pulveri.
- Uzkarsējam uz nelielas uguns, pastāvīgi maisot, līdz visas sastāvdaļas ir pilnībā izkusušas.
- Sagaidām brīdi, līdz parādās pirmie burbuļi, tad uzreiz slēdzam ārā.
- Aromātiskās vafeles (tikai ne mitras, bet gan ļoti sausas) sarīvējam uz rupjās rīves.
- Atdzisušos cepumus ar divu karošu palīdzību iemērcam siltajā glazūrā un pēc tam apviļājam vafelēs.
- Kārtojam uz šķīvja. Ļaujam pāris stundas nostāvēties – un varam likt uz galda.
- Vēl vairāk neparastu un ļoti garšīgu desertu receptes jūs atradīsies mūsu mājaslapā.
Lai jums patīkama tējas dzeršana.