Pagatavošana
1. Aknas nomazgā, nosusini, novelc plēvīti un sagriez lielos gabalos.
2. Pagatavo marinādi: bļodā sakul olu ar sāli, sodu un izspiestiem ķiplokiem. Ar iegūto masu aplej aknas un atstāj ledusskapī marinēties aptuveni 2 stundas, var pat atstāt uz visu nakti.
3. Attīrītu un pus gredzenos sagrieztu sīpolu apcep nelielā daudzumā augu eļļas. Izkārto uz šķīvja.
4. Katru marinēto aknas gabaliņu apviļā kukurūzas miltos un liec uz uzkarsētas pannas, kurā cepās sīpoli. Pielej nedaudz eļļu un apcep aknu no abām pusēm, līdz izveidojusies zeltaina garoziņa (aptuveni 3 minūtes no katras puses).
5. Kad akna ir vienmērīgi apbrūninājusies, apber to ar apceptiem sīpoliem, samaisi, uzliec vāku un paturi uz vidējas uguns vēl aptuveni 5 minūtes. Gatavību pārbaudi, gabaliņu pārgriežot uz pusēm. Ja iekšpuse nav rozā krāsā – gatavs!
LASI VĒL: 2 gadus vecam mazulim ir vajadzīgas jaunas aknas paracetamola pārdozēšanas dēļ. Nabaga bērns!
Katrs kumosiņš kūst uz mēles, ir maigs, aromātisks, ar neatkārtojamu, kraukšķīgu garoziņu… Tā ir visveiksmīgākā ceptas aknas recepte no visām, kādas esmu mēģinājusi!