Lūk, vismaigākās akniņas pagatavošanas noslēpums: teikt, ka garšīgi nozīmē nepateikt neko!

Pagatavošana

1. Aknas nomazgā, nosusini, novelc plēvīti un sagriez lielos gabalos.

2

2. Pagatavo marinādi: bļodā sakul olu ar sāli, sodu un izspiestiem ķiplokiem. Ar iegūto masu aplej aknas un atstāj ledusskapī marinēties aptuveni 2 stundas, var pat atstāt uz visu nakti.

3

3. Attīrītu un pus gredzenos sagrieztu sīpolu apcep nelielā daudzumā augu eļļas. Izkārto uz šķīvja.

4

4. Katru marinēto aknas gabaliņu apviļā kukurūzas miltos un liec uz uzkarsētas pannas, kurā cepās sīpoli. Pielej nedaudz eļļu un apcep aknu no abām pusēm, līdz izveidojusies zeltaina garoziņa (aptuveni 3 minūtes no katras puses).

5

5. Kad akna ir vienmērīgi apbrūninājusies, apber to ar apceptiem sīpoliem, samaisi, uzliec vāku un paturi uz vidējas uguns vēl aptuveni 5 minūtes. Gatavību pārbaudi, gabaliņu pārgriežot uz pusēm. Ja iekšpuse nav rozā krāsā – gatavs!

LASI VĒL: 2 gadus vecam mazulim ir vajadzīgas jaunas aknas paracetamola pārdozēšanas dēļ. Nabaga bērns!

6

Katrs kumosiņš kūst uz mēles, ir maigs, aromātisks, ar neatkārtojamu, kraukšķīgu garoziņu… Tā ir visveiksmīgākā ceptas aknas recepte no visām, kādas esmu mēģinājusi!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru