Lūk, kas notiks, ja rīsos atstāsiet augļus – noslēpums, kuru vajadzēja zināt jau sen!

Rīsu labvēlīgās īpašības un daudzpusīgais pielietojums2

  1. Dekoratīvs un ļoti parocīgs veids, kā uzglabāt virtuves nažus

Vertikāls stikla trauks ar rīsiem – viss, kas būs nepieciešams, lai pagatavotu ērtu nažu uzglabāšanas vietu. Rīsi lieliski spēj uzsūkt mitrumu, tādēļ šādi glabājot tie noteikti nesāks rūsēt un nesapūs, kā mēdz gadīties tad, ja lietojat nažus ar koka uzgaļiem.

3

  1. Trauku mazgāšana grūti sasniedzamās vietās

Tējas kanniņu ar ļoti šauru caurumu nav nemaz tik viegli iztīrīt. Jums paveicās, ka šodien uzzināsiet par šo lielisko dzīves gudrību. Ieberiet tējas kanniņā vienu tējkaroti rīsu, pāris pilienus trauku mazgājamā līdzekļa un karstu ūdeni. Uzlieciet kanniņai vāciņu, bet osīti aiztaisiet ciet ar pirkstu. Kratiet tējkannā esošo ūdeni vismaz minūti. Pēc šādas darbības tējkanniņa būs pilnībā attīrīta.

4

  1. Izglābs samirkušu telefonu

Ja telefons nejauši iekritis ūdenī vai jebkurā citā šķidrumā, nekavējoties ievietojiet to trauciņā ar sausiem rīsiem. No sākuma noslaukiet telefona virsmu, izņemiet ārā SIM un atmiņas karti, kā arī akumulatoru. Atstājiet savu telefonu 24 stundas rīsos, jo tādā veidā iespējams izglābt savu ierīci. Tas ir viens no visiedarbīgākajiem veidiem.

5

  1. Smilšu kūkas cepšanas pamats

Rīsi ir lielisks produkts kūkas pamatnes veidošanai. Cepamajā formā lieciet mīklu, pārklājiet to ar cepamo papīru un pa virsu izberiet rīsus, lai tie pilnībā pārklātu visu formu. Smilšu mīklu cepiet kā ierasts. Tieši šīs metodes dēļ mīkla būs pilnībā izcepusies. Pēc šīs procedūras rīsus ieberiet atsevišķā burciņā, lai pēc tam tos šādā veidā atkal varētu izmantot. Pagatavot šādus rīsus gan vairs pēc tam nevar.

6

  1. Gaisa atsvaidzinātājs

No rīsiem iespējams izveidot lielisku gaisa atsvaidzinātāju jūsu tualetei vai vannas istabai. Ņemiet pus glāzi rīsu un iepiliniet tajos 20 pilienus savas iecienītākās ēteriskās eļļas. Visu kārtīgi samaisiet. Ar laiku aromāts var kļūt mazliet vājāks, tādēļ atcerieties regulāri pārmaisīt tos. Pats labākais ir tas, ka paši varat izvēlēties sev iemīļotāko aromātu.

7

  1. Pārbaudiet uz pannas esošās eļļas temperatūru

Ieberiet pannā ar eļļu apmēram piecus rīsa graudiņus. Ja tie nogrims, tad eļļa vēl ir auksta. Ja rīsa graudiņi pacelsies uz virsmas un ap tiem sāks burbuļot, tas nozīmē, ka temperatūra ir piemērota gatavošanai. Ideāls veids, kā pārbaudīt eļļas temperatūru!

8

  1. Aizsargā pret rūsēšanu

Tā kā rīsi uzsūc mitrumu, tie ir ideāli instrumentu glabāšanai, jo pasargā no to rūsēšanas. Skrūvgriežņi, knīpstangas un daudz kas cits turpmāk būs sveiki un veseli, ja uzglabāsiet tos traukā, kur ir iebērti rīsi.

9

  1. Kafijas dzirnaviņu attīrītājs

Jebkurš, kas kaut reizi ir tīrījis kafijas dzirnaviņas, piekritīs, ka to tīrīšana nav nemaz tik viegla. Arī šādā gadījumā palīdzēs rīsi! Jums atliek vien samalt nelielu daudzumu rīsu, lai pēcāk dzirnaviņas būtu pavisam tīras.

10

  1. Spilventiņš – sildītājs

Rīsu spilvens lieliski spēj aizvietot sildītāju. Atliek vien mikroviļņu krāsnī vienu minūti to uzsildīt. Īpaši noderīgi šādi spilventiņi ir tad, ja traumētas saites, ir apsaldējumi, kā arī lieliski spēj uzsildīt vēsas gultas.

11

  1. Mājdzīvnieka rotaļlieta

No bieza un izturīga auduma pašiem iespējams pagatavots rotaļlietu savam mīlulim, bet kā pildījums vislabāk noderēs rīsi. Ja veidosiet rotaļlietu savam kaķim, ielieciet tajā arī kaķumētru.

12

  1. Grabulīšu pildītājs

Lielisks veids, kā mājās pagatavot savam bērnam grabulīti. Divas plastmasas karotes, tuas kinderolas iepakojums, skočs un mazliet rīsu – tas arī viss, kas nepieciešams rotaļlietas pagatavošanai.

Kā redzat, rīsi ir noderīgi ne tikai pārtikā, bet arī daudz kam citam. Noteikti pastāstiet par šo arī saviem draugiem!

AVOTS

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru