Lūk, kā pareizi valkāt masku. Atcerieties to paši un iemāciet arī citiem. Citādi tas ir bezjēdzīgi!

Šeit ir apkopoti Pasaules veselības organizācijas oficiālie ieteikumi:

Kādos gadījumos vajadzētu valkāt masku?

Veseliem cilvēkiem masku vajadzētu valkāt tikai tad, ja viņi sniedz palīdzu cilvēkiem, kuri iespējams inficējušies ar 2019-nCoV. Ja klepojat vai šķaudāt, nēsājiet masku.

Maskas ir efektīvs līdzeklis tikai kombinācijā ar regulāru roku apstrādi ar spirtu saturošu antiseptisku līdzekli vai roku mazgāšanu ar ziepēm un ūdeni.

Ja jūs lietojat masku, jums jāzina vienreiz lietojamo medicīnisko masku lietošanas un utilizēšanas noteikumi.

Kā valkāt, lietot, noņemt un utilizēt masku? Pirms maskas uzlikšanas apstrādājiet rokas ar spirtu saturošo produktu vai nomazgājiet rokas ar ziepēm. Uzlieciet masku tā, lai tā aizklātu degunu un muti, un neveidotu spraugas starp seju un masku.

Lietošanas laikā nepieskarieties maskai, ja tomēr tai pieskārāties apstrādājiet rokas ar spirtu saturošo produktu vai nomazgājiet rokas ar ziepēm. Kad maska ​​ir kļuvusi mitra, nomainiet to ar jaunu, kā arī nelietojiet vienreizējās lietošanas maskas atkārtoti.

LASI VĒL: Veikals Dānijā ir izdomājis izcilu veidu, kā pārtraukt iepirkšanās neprātu. Lieliska reakcija uz paniku!

Lai noņemtu masku: noņemiet masku, turot to aiz gumijām, kas atrodas pakauša daļā, nepieskaroties maskas priekšpusei un nekavējoties izmetiet to atkritumu konteinerā, kurš ir noslēgts ar vāku. Apstrādājiet rokas ar spirtu saturošu produktu vai nomazgājiet rokas ar ziepēm.

Vai jūs jau par to zināji?

avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru