LTRK ar politisko partiju pārstāvjiem uzsāk padziļinātas pārrunas par valdības deklarācijā iekļaujamajiem uzdevumiem

Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes locekļi sākot no šodienas tiksies ar 13.Saeimā iekļuvušajām politiskajām partijām (apvienībām), lai pārrunātu valdības deklarācijā iekļaujamo darbu sarakstu, kas uzņēmējiem ir būtiski. LTRK Padome ar sagatavoto valdības deklarācijas projektu jau iepazīstināja Latvijas Valsts Prezidentu Raimondu Vējoni, ar ko tikās pirms divām nedēļām, lai pārrunātu valdības veidošanu un prioritāros darbus uzņēmējdarbības vides sakārtošanai.

LTRK ieskatā valdības deklarācijai jābūt kompaktam dokumentam, kurā ietverta koalīcijas vienošanās par galvenajām prioritātēm un darbības principiem. Līdz šim ierasts, ka valdības deklarācija ir lappušu skaita ziņā apjomīgs dokuments, kas neļauj fokusēties uz galvenajiem uzdevumiem, padarot to par formālu un grūti izpildāmu pasākumu kopumu. “Vēlamies pārrunāt ar potenciālajām valdības partijām to redzējumu saistībā ar valdības deklarācijā iekļaujamo informāciju, lai vienotos par uzņēmējiem būtiskiem jautājumiem un darbības virzieniem,” saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Jau šodien, 23.oktobrī, plānota pirmā tikšanās, uz kuru LTRK padomes locekļi aicinājuši Jauno Konservatīvo partiju, savukārt rīt saruna notiks ar KPV LV. Jaunnedēļ tiek organizēta diskusija ar “Attīstībai/Par!”, kā arī tiek precizēts laiks, kad notiks tikšanās ar pārējām politiskajām partijām (apvienībām).

Pirms 13.Saeimas vēlēšanām, LTRK sagatavoja rekomendācijas, ko aicināja politiskās partijas (apvienības) iekļaut savās priekšvēlēšanu programmās, kā arī tika rīkotas politiskās diskusijas, uzdodot precīzus jautājumus par uzņēmējdarbības vidi. “Mēs ceram, ka valdības veidošanas process neieilgs, un jau līdz gada beigām būtu zināms tās sastāvs, jo Latvijā jāveic virkne reformu, kas svarīgas tautsaimniecības veicināšanai un labklājības celšanai,” saka J.Endziņš.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 2400 individuāli biedri un vairāk nekā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK individuālo biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2016.gadā pārsniedza 13,6 miljardus eiro.

LTRK pārstāv savu biedru – uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

LTRK ir pilntiesīga starptautiskā tirdzniecības un rūpniecības kameru tīklojuma – vairākus gadu simtus darbības pieredzi uzkrājušo un daudzu miljonu visas pasaules uzņēmēju apvienojošo Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas (EUROCHAMBRES) un Starptautiskās Tirdzniecības palātas (ICC) – biedre.

Biedrība ir viena no vecākajām Latvijas nevaldības organizācijām – LTRK ir uzņēmēju balss un atbalsts jau 80.gadu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru