Lielajos kapos u.c. pieminēs izcilo jūgendstila architektu Vilhelmu Bokslafu 160. dzimšanas dienā

Šodien, piektdien, 12. oktobrī Rīgā norisināsies izcilā architekta Vilhelma Bokslafa (Wilhelm Bockslaff) 160 gadu piemiņas pasākumi. Svinīgos pasākumus ar savu klātbūtni pagodinās plaša V.Boksafa pēcteču saime no dažādām Eiropas valstīm.

Pasākuma ietvaros Lielajos kapos V.Bokslafa mazdēls Klauss Bokslafs (Klaus Bockslaff) iepazīstinās ar dzimtas vienreizējo vēsturi un paziņos par savu vēlmi par saviem līdzekļiem restaurēt vectēva būvēto Bokslafu dzimtas kapliču. Paziņojums tiks izteikts vārdos, kā arī nododot attiecīgu apliecinājumu Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes pārstāvjiem. Pēc piemiņas brīža Lielajos kapos sekos konference par V.Bokslafa un viņa dzimtas devumu Rīgai un Latvijai. Vakarā Jūgendstila muzejā notiks īpašas izstādes atklāšana.

Programma:

Plkst 11:45 pulcēšanās pie ieejas Lielajos kapos, Klusajā ielā, plkst. 12:00 Piemiņas brīdis pie Bokslafu dzimtas kapličas Lielajos kapos. Īsas uzrunas: Andris Gobiņš, Lielo kapu draugs, Jānis Asaris, Klauss Bokslafs (Klaus Bockslaff) V.Bokslafa mazdēls

Plkst. 13.30, Arhitektu namā, Torņu ielā 11.

Vija Daukšte, biedrības “Domus Rigensis” valdes priekšsēdētājas uzruna

Dr. habil. arch. Jāņa Krastiņa lekcija “Vilhelms Bokslafs, arhitekts”

Dr. hist. Raimonda Cerūža lekcija “Rīgas tirgotāju un lielrūpnieku Mecenātisma darbības nozīme 20. gs. sākumā”

Plkst. 18.00 Izstādes “Arhitekts Vilhelms Bokslafs. Projekti” atklāšana (dalība ar ielūgumiem) muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs”, Alberta ielā 12.

Visi pasākumi ir bezmaksas. Interesenti laipni lūgti piedalīties.

Piemiņas pasākumus rīko Lielo kapu draugi, Domus Rigensis un Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” ar laipnu Arhitektu savienības, RTU un Bokslafu ģimenes atbalstu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru