Lavaša pīrāgs – ātri un vienkārši

Piedāvājam jums ātri pagatavojama pīrāga recepti. Tā jums palīdzēs, kad nepieciešams pabarot daudz cilvēkus, bet gatavošanai laika nepietiek. Pildījumam mēs izmantojām biezpienu, bet jūs varat pievienot arī brinzu. Pīrāgs sanāk garšīgs, sātīgs un ļoti aromātisks.

Pie šī pīrāga lieliski piestāvēs pikanta mērce no zaļajām pupiņām. Mērces pagatavošanas recepte atrodama mūsu mājaslapā.

Nepieciešamie produkti

  • Lavašs – 240 grami
  • olas – 6 gab.
  • Siers – 300 grami
  • biezpiens – 300 grami
  • lociņi – 100 grami
  • augu eļļa – 30 ml
  • piens – 300 ml
  • sāls, pipari

Sākam gatavošanu

  1. Sagatavojam produktus. Sīki sagriežam lociņus, sarīvējam sieru.
  2. Bļodā ieliekam lociņus, sieru un biezpienu. Pēc tam ielejam augu eļļu un sagatavoto pienu. Atsevišķā traukā sakuļam olas, nedaudz tās uzputojam. Pēc tam pievienojam olas bļodā ar pārējiem produktiem. Visu kārtīgi samaisām. Pēc vēlēšanās pievienojam sāli un piparus.
  3. Lavašu saplēšam nelielos gabaliņos. Ieliekam to bļodā un atkal samaisām.
  4. Ar sviestu iesmērētā cepšanas formā ieklājam iegūto maisījumu. Visu kārtīgi izlīdzinām.
  5. Pīrāgu cepam 30 minūtes kārtīgi uzkarsētā cepeškrāsnī (aptuveni 200 grādu karstumā). Ēdiens ir gatavs, varat nogaršot.

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru