Latvijas volejbolistes atzīstami pretojas Spānijai

Latvijas sieviešu izlase volejbolā Jelgavā aizvadījusi pirmo Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli, piekāpjoties Spānijas valstsvienībai. Nākamā spēle sestdien Bosnijā un Hercegovinā.

Favorītes pirms spēles Jelgavā bija spānietes, taču tikai 3. setā viņas šo statusu apliecināja pilnībā, jo pirmajos divos setos ritēja divu spēkos līdzīgu komandu cīņa.

Spēli Latvijai uzsāka: Dolotova, Āboliņa, Strazdiņa, Levinska, Pastare, Hrapāne un libero Šimkuse, bet cīņas gaitā laukumā pabija visas pieteiktās spēlētājas, atskaitot Kristīni Dzierkali un otru libero Lindu Liniņu.

1. setā gan uzreiz vadībā izvirzījās viešņas – 3:1, taču ar divām teicamām Montas Strazdiņas servēm tika panākta vadības maiņa – 4:3. Arī turpinājumā vairāk vadībā bija spānietes, taču ne tikai viņas. Seta galotnē pieredzes vairāk bija viešņām, Anai Eskamiljai uzbrukumā pieliekot punktu setam – 26:24.

Arī 2. seta sākums bija līdzīgs, pēdējoreiz setā neizšķirtam esot ar rezultātu 6:6. Pēc cēlājas un diagonālās spēlētājas maiņas latvietes četru punktu deficītu ar Annas Embrektes bloku samazināja līdz 13:14, taču spānietes atguvās un novadīja setu līdz uzvarai, kaut gan tam bija jāveltī arī divi pusminūtes pārtraukumi.

3. setā gan spānietes apgriezienus ieslēdza jau no pirmajām sekundēm un metodiski audzēja rezultātu savā labā, svinot panākumu setā un visā cīņā ar 3:0 (26:24, 25:21, 25:13).

Latvijas komandā rezultatīvākā ar 10 gūtajiem punktiem bija Marta Kamēlija Levinska, 8 punktus guva viena no komandas mazākajām spēlētājām Alise Elizabete Pastare, 6 punkti Terēzei Hrapānei, 5 – Montai Strazdiņai, 4 – Elvitai Dolotovai un 3 – Annijai Āboliņai. Viešņām 18 punkti Elijai Gonsalesai un 16 – Milagrosai Koljarai.

Otrā grupas spēlē Rumānija visai negaidīti savā laukumā ar 2:3 (21, 24, -23, -19, -11) piekāpās Bosnijai un Hercegovinai, ar kuru Latvijai nākamā spēle sestdien, Latvijas laika pulksten 20:00, viesos. Uzvarētājām 24 punktus guva Dajana Boškoviča, 15 – Verica Simiča un pa 13 – Ajla Paradžika un Edina Selimoviča, bet mājiniecēm nepalīdzēja pat sešu spēlētāju pārsniegtā 10 punktu robeža.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru