Latvija piedāvā tranzīta iespējas un loģistikas risinājumus Vācijas kolēģiem

Satiksmes ministrijā šodien, 20.augustā, viesojās Vācijas transporta un loģistikas nozares delegācija. Vācijas Federālās Satiksmes un digitālās infrastruktūras ministrijas parlamentāro valsts sekretāru Stefenu Bilgeru sagaidīja ministrs Tālis Linkaits.

Amatpersonas pārrunāja transporta un digitālās infrastruktūras attīstības jautājumus, kā arī Vācijas prioritātes tās prezidentūras laikā Eiropas Savienības Padomē (2020.g. 2.pusē).

Latvija ierindojas starp pirmrindniekiem vairākās jomās: gan e-komercijas, gan aviācijas, gan dzelzceļa pārvadājumos un loģistikas pakalpojumu sniegšanā, tā, prezentējot Latvijas tranzīta un loģistikas potenciālu Vācijas loģistikas uzņēmēju delegācijai, norādīja Satiksmes ministrijas Tranzīta politikas departamenta direktors Andris Maldups.

Vācijas amatpersonas un uzņēmēju pārstāvji izmantoja iespēju un iztaujāja ministrijas amatpersonas par konkrētiem Latvijas tranzīta un loģistikas projektiem. Lielu interesi izpelnījās Rail Baltica projekta izaicinājumi, kas sevī ietver gan jaunu kravu piesaisti, gan esošās infrastruktūras pārbūvi, nepārtraucot esošo transporta un pasažieru kustību. Virkne jautājumu tika uzdota par Rīgas centrālās stacijas integrēšanas procesa izaicinājumiem Rīgas transporta tīklā. Sarunā tika atzīmēta Vācijas uzņēmēju apsveicamā aktivitāte un ieinteresētība iesaistīties Rail Baltica projekta realizēšanā un Salaspils multimidālā loģistikas centra projekta īstenošanā.

Vācijas Federatīvās Republikas Transporta un digitālās infrastruktūras parlamentārais valsts sekretārs Stefens Bilgers ar delegāciju Latvijā uzturēsies līdz 20.augustam un vizītes turpinājumā notiks tikšanās un sarunas ar RB Rail vadību, kā arī Rīgas ostas apmeklējums.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru