Latvijā akreditācijas vizītē ierodas Taizemes Karalistes vēstnieks

2018. gada 29. oktobrī Ārlietu ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Normans Penke tikās ar Taizemes Karalistes vēstnieku Latvijā Sūnthornu Čaijindīpumu (Soonthorn Chaiyindeepum), kurš Rīgā ieradies akreditācijas vizītē.

Tikšanās laikā tika pārrunātas iespējas stiprināt Latvijas un Taizemes divpusējās attiecības, īpaši vecinot ekonomisko sadarbību. Vēstnieks norādīja, ka Taizeme aktīvi attīsta valsts infrastruktūru, lai veicinātu ārvalstu uzņēmumu piesaisti.

N. Penke sarunā aicināja paātrināt Taizemes iekšējās procedūras, kas iekļautu Latvijas pilsoņus vīzu atvieglojumu sarakstā un ļautu uzturēties Taizemē līdz 30 dienām, saņemot vīzu uz robežas.

30. oktobrī vēstnieks iesniegs akreditācijas vēstules Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, kā arī tiksies ar Saeimas priekšsēdētājas biedri Inesi Lībiņu-Egneri.

Informācijai

Taizemes Karalistes vēstnieks Sūnthorns Čaijindīpums ir ieguvis doktora grādu ekonomikā un 1984. gadā uzsācis darbu ārlietu dienestā. Kopš 2018. gada aprīļa S. Čaijindīpums ir Taizemes vēstnieks Zviedrijā un rezidē Stokholmā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru