Latvietis kļūst par Gada bārmeni Baltijas valstīs

12. septembrī alus ražotāja Heineken oficiālajā Baltijas bārmeņu čempionātā noskaidrots Heineken Gada bārmenis Baltijas valstīs 2018. Šogad desmit Latvijas un Lietuvas bārmeņu konkurencē par labāko žūrija atzina latvieti Ēriku Čiruhinu, kas ieguva iespēju piedalīties pasaules bārmeņu čempionāta finālā Amsterdamā.

Baltijas čempionātā, kas 12. septembrī norisinājās klubā-restorānā “Sezona”, piedalījās seši bārmeņi no Latvijas un četri no Lietuvas, sacenšoties, kurš visprecīzāk izpildīs īpašo Heineken alus pasniegšanas piecu soļu rituālu. Latviju čempionātā pārstāvēja bārmeņi no bāriem “Just”, “Kiwi”, “Easy Beer”, “Cuba”, “Funny Fox” un “The Pizza House”.

Heineken Baltijas Gada bārmenis Ēriks Čiruhins no bāra “Cuba” kvalificējās dalībai pasaules čempionāta finālā, kas notiks Amsterdamā un kura uzvarētājs iegūs titulu Heineken Gada bārmenis. “Es tiešām ļoti gribēju uzvarēt un doties uz fināla sacensībām Amsterdamā, esmu priecīgs, ka man tas izdevās,” teica uzvarētājs, piebilstot: “Heineken alus piecu soļu pasniegšanas rituālu apguvu jau pirms vairākiem gadiem un piekopju to arī ikdienā, strādājot bārā.”

Heineken ir izstrādājis piecu soļu rituālu perfektai alus pasniegšanai, lai dzērienu klients vienmēr saņemtu vislabākajā kvalitātē. Vispirms tiek izskalota glāze, tad, turot to 45 grādu leņķī, tiek ieliets alus, nākamais solis – nosmelt alus putas ar īpašu lāpstiņu, pārbaudīt, vai putas ir vajadzīgajā daudzumā, un noslēgumā pasniegt alus glāzi uz paliktņa.

“Ir svarīgi, lai bāru un restorānu personāls zinātu, kāds ir pareizais alus pasniegšanas veids un cik daudz svarīgu detaļu jāievēro šķietami vienkāršajā alus ieliešanas procesā. Alus pasniegšanas kultūra attīstās, jo cilvēki arvien vairāk novērtē kvalitāti,” stāsta Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents un Baltijas čempionāta vadītājs Raitis Akerblūms. Bārmeņu sniegumu šī gada čempionātā vērtēja žūrija: Heineken oficiālais pārstāvis Stanislav Smolskij, brūveris un vairāku veiksmīgu bāru īpašnieks Ingemārs Dzenis un dīdžejs Bogdan Taran.

Bārmeņu čempionāts ir daļa no Heineken Star Serve programmas, kas radīta, lai apmācītu bārmeņus ieliet un pasniegt alu tā, lai tas saglabātu savu garšu un kvalitāti visaugstākajā līmenī. Star Serve programma visā pasaulē, tostarp Latvijā, tiek realizēta jau vairākus gadus.

Foto no pasākuma iespējams lejupielādēt šeit: https://failiem.lv/u/2nxn9wky

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru