Lai dzemdētu bērnu, pēc 20 gadiem vīrietis vairs nebūs vajadzīgs – varbūt pat ātrāk!

Šo paziņojuši eksperti no Austrālijas. Tuvākajās divās desmitgadēs austrālietes varēs ieņemt bērnu bez vīrieša palīdzības, ziņo Daily Mail.

Doktors Deivids Mollojs saka, drīzumā varēs palikt stāvoklī bez vīriešu palīdzības, pateicoties jaunākajām apaugļošanas tehnoloģijām.

Tikko Ķīnā divas peles ir laidušas pasaulē pēcnācējus un doktors Mollojs neredz šķēršļus, kāpēc nedrīkstētu sasniegt tādus pašus rezultātus arī ar cilvēkiem.

Ņemot vērā šobrīd esošās ētikas normas un likumdošanu, Austrālijā nav atļauts veikt šādu eksperimentu ar cilvēkiem, tomēr Mollojs ir pārliecināts, ka ar laiku tas mainīsies. Viņš saka: „Zinātnes procesi ies uz priekšu, un to apturēt nav iespējams”.

„Tas nozīmē, ka heteroseksuāli pāri, kuros vīrietim ir nekvalitatīva sēkla, kā arī sieviešu pāri varēs tikt pie saviem bioloģiskajiem bērniem. Domāju, ka ar gēnu inženierijas palīdzību būs iespējams mainīt olšūnu hromosomas,” saka dakteris Mollojs.

Mollojs uzskata, ka šāds progress apaugļošanas tehnoloģijām būs „milzīgs izrāviens”, tomēr atzīme arī „stingrās drošības prasības un procesa ētiskos apstākļus”.

Uz šādiem secinājumiem viņu vedinājuši pētījumi ar pelēm, kas dod cerību arī viendzimuma pāriem radīt savus bioloģiskos bērnus.

Zinātniekiem no Ķīnas akadēmijas pētniecības nolūkos izdevās izaudzēt 29 veselīgus pelēnus no divu mātīšu olšūnu DNS – neizmantojot vīrišķo sēklu.

Pelēni izauga par veselīgām pelēm, kas spēja radīt pēcnācējus .

Pēc zinātnieku vārdiem, šī tehnoloģija dod iespēju kaut kad nākotnē izaudzināt cilvēku, kura bioloģiskie vecāki būs divas sievietes vai divi vīrieši.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru