Labākā zemeņu ievārījuma recepte bez ogu vārīšanas

Vai jūs mēdzat vārīt zemeņu ievārījumu? Šis ievārījums bez ogu vārīšanas sanāk ļooti aromātisks.

Iepazīsties ar šo recepti un šajā sezonā pamēģiniet kaut pavisam nedaudz pagatavot šādā veidā.  Jums patiks, pat nešaubieties!

Produkti:

  • 2 kg – zemenes
  • 1kg – cukura
  • 0,5 gl – ūdens

Kā pagatavot zemeņu ievārījumu bez ogu vārīšanas:

Zemeņu ievārījumam ņemam nelielas, bet gatavas zemenītes.

Noņemam lapiņas, nomazgājam zem tekoša ūdens un liekam sietā.

Pēc tam ieliekam zemenes bļodā.

Citā traukā vārām sīrupu:

Uz vienu kg cukura pievienojam 0.5 glāzes ūdens un vārām uz vidējas uguns.

Sīrupu nepieciešams vārīt 5-7 min, kamēr tas kļuvis biezs, bet ne balts.

Pārbaudīt tā gatavību ir diezgan vienkārši, paņemiet nedaudz sīrupa karotē un viegli tam uzpūtiet, ja sīrups sastingst un ir lipīgs, tad tas ir gatavs.

Tagad ar karsto sīrupu aplejam zemenes un ļaujam atdzist.

Zemenes pa šo laiku atdos savu sulu un sīrups kļūs šķidrāks.

Pēc tam atdzisušās zemenes izkāšam caur sietu, bet iegūto jauno sīrupu liekam vārīties uz 5-7 minūtēm.

Zemenes atkal ievietoja bļodā un aplejam ar otrkārt uzvārīto karsto sīrupu.

Atkal ļaujam zemenēm atdzist.

Un atkārtojam procedūru vēl vienu reizi.

Ja vēlaties, lai sīrups ir biezāks, tad pievienojiet vēl cukuru un kārtīgi uzvāriet.

Pēc trešās šādas procedūras, zemenes liekam sterilās burkās  un aplejam ar karsto sīrupu, nosedzam burkas ar vāciņiem un novietojam tās zem segas.

Ideja ir tāda, ka ogas netiek vārītas, mēs vārām tikai sīrupu 3 reizes, var pat 4.

Šādā veidā pagatavotam ievārījumam ir ļoti skaista krāsa un ārkārtīgi aromātiska smarža, kuru vislabāk izbaudīsiet tieši ziemas laikā.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru