Sastāvdaļas
- 5 litri auksta ūdens
- 2 ēdamkarotes cigoriņu (parastu, bez jebkādām garšas piedevām)
- tējkarote citronskābes
- 650 grami cukura
Gatavošana
- Visu samaisām kopā un liekam uz uguns uzvārīties.
- Kad ir uzvārījies, noņemam no uguns un atstājam atdzesēties līdz tikko slaukta piena siltumam.
- Pieberam pusi paciņas sausā rauga (paciņā 11 gr).
- Jānostāvas 3-4 stundas, kamēr parādās putas.
Kad redzams, ka parādījušās putas, nogaršojam (jau jābūt tā kā kvasam, tikai nav auksts), tālāk pildām traukos un ievietojam ledusskapī atdzesēties.
Atspirdzinošs dzēriens gatavs!
[…] LASI VĒL: Kvass, kuru vasarās visur pārdeva no mucām […]