Kocēnu novada pašvaldības Simtgades stipendiju saņēmuši 12 skolēni

Kā iepriekš vēstīts, šī gada novembrī Kocēnu novada domes sēdē tika pieņemts lēmums piešķirt simtgades stipendiju 100 eiro apmērā Kocēnu novada pamatskolu 5. – 9. klašu izglītojamiem par mācību sasniegumiem 2018./2019. mācību gada 1. semestrī.

Lai saņemtu simtgades stipendiju, skolēna mācību sasniegumu vidējam vērtējumam bija jābūt virs 9,0 ballēm. Tika vērtēta arī skolēna iesaiste skolas, novada un valsts sabiedriskajā dzīvē, kā arī uzvedība – skolēnam nedrīkstēja būt pamatskolas iekšējo kārtības noteikumu pārkāpumu un citu administratīvi sodāmu pārkāpumu.

Simtgades stipendiju saņēma 12 skolēni – Aiva Prišlova, Anna Kristiāna Ķikute, Diāna Žagota, Evelīna Kromane, Madara Ilze Grebūna, Madlēna Rozīte, Paula Ramane, Samanta Jurkāne, Sandija Rumba, Sintija Šņore, Tīna Skrastiņa un Viktorija Gunta Petrovska.

Kā ik gadu, arī šogad, noslēdzot mācību gada 1. semestri, Kocēnu novada pašvaldības pamatizglītības iestāžu skolēni saņēma “Laba skolēna” stipendiju 40 eiro apmērā. Šogad stipendija tika pasniegta 42 skolēniem.

“Laba skolēna” stipendija tiek piešķirta tiem 5. – 9. klašu skolēniem, kuru vidējais mācību sasniegumu vērtējums ir virs 7,6 ballēm, bet ne vairāk kā vienā mācību priekšmetā ir vērtējums 6 balles. Kā arī stipendijas pretendentam nedrīkst būt skolas iekšējo kārtības noteikumu un citu administratīvi sodāmu pārkāpumu. 2019. gadā pašvaldība plāno pārskatīt nolikumu par izglītojamo un pedagogu apbalvošanas kārtību Kocēnu novada izglītības iestādēs, lai izvērtētu iespēju palielināt vidējā mācību sasnieguma vērtējuma slieksni “Laba skolēna” stipendijas saņemšanai, tādējādi motivējot skolēnus sasniegt arvien augstākus sasniegumus gan mācību darbā, gan būt aktīviem ārpusskolas aktivitātēs.

Iepriekšminēto stipendiju piešķiršanai no Kocēnu novada pašvaldības budžeta līdzekļiem atvēlēti 2880 eiro.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru