Šodien mēs piedāvājam jums pagatavot mannā pīrāgu, precīzāk – ķirbju mannā pīrāgu ar kefīru. Pagatavot šo pīrāgu ir viegli, bet rezultāts jūs pārsteigs. Patiesībā tas pārsteigs visus jūsu mājiniekus.
Ķirbju mannā pīrāgs ar kefīru – spilgts piemērs vienkāršam, sātīgam un pīrāgam, kuru var gatavot katru dienu, jo produkti ir vienmēr pieejami, bet pagatavošanai laiks un pūles ir jāpieliek pavisam maz.
Sastāvdaļas:
- 2 glāzes – Ķirbis (sarīvēts uz rīves)
- 250 ml – kefīrs
- 5 glāzes – cukura (0.5 gl pīrāgā, 1 gl sīrupam)
- 5 glāze – mannā
- 5 tēj.k. – cepamais pulveris
- 1 gb – citrons (miziņa pīrāgam, sula – sīrupam)
- 5 glāzes – ūdens (sīrupam)
- 1 paciņa – kokosriekstu skaidiņas apkaisīšanai
- Eļļa formas ieziešanai
Pagatavošana:
- Ķirbi sarīvē uz smalkas rīves. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem, lai silst.
- Sajauc kopā visas pīrāgam paredzētās sastāvdaļās: ķirbi, cukuru, mannā, cepamo pulveri, kefīru un citrona miziņu. Rūpīgi samaisi (to darām ātri, lai mannā nepaspēj uzbriest, citādāk pīrāgs būs pārāk blīvs.
- Mīklu lej formā, kura iesmērēta ar eļļu un liec cepties cepeškrāsnī kādas 40-45 minūtes. Gatavību pārbaudi ar zobu bakstāmo kociņu.
- Kamēr pīrāgs cepas, gatavo sīrupu. Sajauc ūdeni ar citrona sulu, cukuru, sildi, kamēr tas sāk vārīties un tad vēl pavāri 3 minūtes, ņem nost no uguns un ļauj atdzist.
- Kad pīrāgs ir gatavs, vēl karstu aplej ar sīrupu un nokaisi ar kokosriekstu skaidiņām. Rotāšanai var izmantot arī kādus citus konditorejas dekorus.
Neuztraucies par to, ka pīrāgs burtiski mirkst sīrupā – pēc pusstundas tas viss jau būs sasūcies pīrāgā un mums būs gards, maigs pīrāgs.
Labu apetīti!
avots: vrutmilife.com