Ķirbju mannā pīrāgs

Šodien mēs piedāvājam jums pagatavot mannā pīrāgu, precīzāk – ķirbju mannā pīrāgu ar kefīru. Pagatavot šo pīrāgu ir viegli, bet rezultāts jūs pārsteigs. Patiesībā tas pārsteigs visus jūsu mājiniekus.

Ķirbju mannā pīrāgs ar kefīru – spilgts piemērs vienkāršam, sātīgam un pīrāgam, kuru var gatavot katru dienu, jo produkti ir vienmēr pieejami, bet pagatavošanai laiks un pūles ir jāpieliek pavisam maz.

Sastāvdaļas:

  • 2 glāzes – Ķirbis (sarīvēts uz rīves)
  • 250 ml – kefīrs
  • 5 glāzes – cukura (0.5 gl pīrāgā, 1 gl sīrupam)
  • 5 glāze – mannā
  • 5 tēj.k. – cepamais pulveris
  • 1 gb – citrons (miziņa pīrāgam, sula – sīrupam)
  • 5 glāzes – ūdens (sīrupam)
  • 1 paciņa – kokosriekstu skaidiņas apkaisīšanai
  • Eļļa formas ieziešanai

Pagatavošana:

  1. Ķirbi sarīvē uz smalkas rīves. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem, lai silst.
  2. Sajauc kopā visas pīrāgam paredzētās sastāvdaļās: ķirbi, cukuru, mannā, cepamo pulveri, kefīru un citrona miziņu. Rūpīgi samaisi (to darām ātri, lai mannā nepaspēj uzbriest, citādāk pīrāgs būs pārāk blīvs.
  3. Mīklu lej formā, kura iesmērēta ar eļļu un liec cepties cepeškrāsnī kādas 40-45 minūtes. Gatavību pārbaudi ar zobu bakstāmo kociņu.
  4. Kamēr pīrāgs cepas, gatavo sīrupu. Sajauc ūdeni ar citrona sulu, cukuru, sildi, kamēr tas sāk vārīties un tad vēl pavāri 3 minūtes, ņem nost no uguns un ļauj atdzist.
  5. Kad pīrāgs ir gatavs, vēl karstu aplej ar sīrupu un nokaisi ar kokosriekstu skaidiņām. Rotāšanai var izmantot arī kādus citus konditorejas dekorus.

Neuztraucies par to, ka pīrāgs burtiski mirkst sīrupā – pēc pusstundas tas viss jau būs sasūcies pīrāgā un mums būs gards, maigs pīrāgs.

Labu apetīti!

avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru