Kefīra maskas matiem. Receptes no vecmāmiņu pūralādēm

SAUSIEM MATIEM

Kefīra maskā sausiem matiem ietilpst: kefīrs, olas dzeltenums, dadžu vai rīcineļļa. Siltam kefīram pievienot sakultu olas dzeltenumu un pāris karotes ar eļļu. Vienmērīgi iesmērēt matu visā matu garumā, ietīt galvu polietilēna plēvē un aptīt ar siltu dvieli. Turēt aptuveni vienu stundu. Pēc tam izmazgāt ar maigu šampūnu.

TAUKAINIEM MATIEM

Uzsildīt netreknu kefīru un iesmērēt matos. Aptīt galvu ar polietilēna plēvi vai dušas cepuri, un ietīt siltā dvielī. Pēc pusstundas matus izmazgāt ar maigu šampūnu. Papildus matus var skalot ar zāļu novārījumu.

PRET MATU IZKRIŠANU

Jums būs nepieciešams: kefīrs, medus. Uzsildīt aptuveni pusglāzi kefīra un rūpīgi samaisīt ar vienu tējkaroti medus. Iesmērēt matos, ietīt polietilēna plēvē un aptīt siltu dvieli. Turēt aptuveni vienu stundu. Izmazgāt ar maigu šampūnu.

MASKA APJOMA PALIELINĀŠANAI

Sastāvs: kefīrs, sausais raugs, medus. Uzsildītam kefīram pievienot mazu gabaliņu ar sauso raugu un vienu tējkaroti medus. Iegūto maisījumu rūpīgi samaisīt un nolikt siltā vietā aptuveni uz trīsdesmit minūtēm. Pēc tam iesmērēt masku matos, ietīt polietilēna plēvē, aptīt ar siltu dvieli. Pēc 30 minūtēm izmazgāt matus ar maigu šampūnu.

MASKA MATU AUGŠANAI

Sastāvs: kefīrs, kakao pulveris. Siltam kefīram pievienot 1 – 2 ēdamkarotes kakao. Kakao var iepriekš uzsildīt ūdens peldē, tā pulveris ātrāk izšķīdīs. Ja mati ir sausi, tad maskai var pievienot pāris karotes rīcineļļas. Vienmērīgi izsmērēt matos, uzlikt polietilēna plēvi un aptīt galvu ar dvieli. Pēc 30 – 40 minūtēm izmazgāt ar maigu šampūnu un izskalot ar zāļu novārījumu.

Avots: VK.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru