Pagatavošana:
Šodien mums zināmi desmitiem nosaukumi un simtiem recepšu dažādās pasaules virtuvēs ar šiem kartupeļu plāceņiem. Tāpēc, ka šie kartupeļu plāceņi ar pildījumu vai bez ir kļuvuši par vienu no mūsdienu vienkāršās virtuves populārākajiem ēdieniem. Jo viņi arī ir garšīgi un ātri pagatavojami. Viena no klasiskajām receptēm – kartupeļu plāceņi ar gaļu. Un tā, kartupeļus notīrīt un smalki sarīvēt. Lieko šķidrumu noliet. Pievienot kartupeļu masai olu, skābo krējumu, miltus, kā arī vienu sīpolu, arī sarīvētu. Piebērt sāli un piparus pēc garšas.
Lūk, tā! Atsevišķi samaisīt ar otru sarīvēto sīpolu. Pievienot nedaudz ūdens. Piebērt sāli un piparus pēc garšas.
Uz pannas uzsildīt eļļu. Ar karotes palīdzību veidot nelielus plāceņus. Apcept tos no vienas puses, un virsū uzlikt gaļas pildījumu. Pēc tam pa virsu gaļai uzlikt otru kartupeļu plāceni, apgriezt. Cept, līdz gatavs.
Pasniegt ar skābo krējumu!
Avots: VK.com