Kartupeļi “Dauphine”. Recepte kas jāizmēģina katram

9 gab. vidēja lieluma kartupeļi
9 tējkarotes sviesta
9 Holandes vai Gouda siera plāksnītes, 5 mm biezumā
Sāls un maltie pipari pēc garšas

Kartupeļus nomazgāt un notīrīt, nogriežot nelielu gabaliņu vienā galā, lai kartupeli būtu iespējams novietot vertikāli. Visā kartupeļa garumā ar nazi veidot iegriezumus, it kā jūs grieztu frī kartupeļus, bet līdz galam tos nesagrieziet, atstājiet no malas aptuveni 1 centimetru.

Uzberiet sāli, piparus, kartupeļu vidiņā ielieciet 1 tējkaroti sviesta, pēc vēlmes var pievienot arī nedaudz ķiploku.

Kartupeļus kārto cepšanas formā ar augstām malām. Pa virsu katram kartupelim izvietot siera gabaliņus. Cept iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 50 minūtes, vai arī, līdz kartupeļi gatavi.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru