Kāpēc nedrīkst pārdāvināt dāvanas?

Pēc statistikas, vairāk nekā puse no uzdāvinātajām dāvanām tiek dāvinātas tālāk turklāt sievietes ar to nodarbojas biežāk nekā vīrieši.

Mūsu valstī šis tālāk dāvināšanas jautājums ir ļoti strikts, bet daudzās citās valstīs ar šo problēmu jau sen ir tikts galā! Piemēram, ASV un daudzās Eiropas valstīs visas dāvanas dāvina kopā ar čeku. Tas ļauj nevajadzīgo mantu atgriezt atpakaļ veikalā, kur Jums ātri atdos vai nu skaidru naudu, vai arī samainīs pret noderīgu mantu, kurai būs tāda pati vērtība.

Ja čeks nav pielikts, tad dāvanu var pārdot kādā no daudzajām izsolēm. Diemžēl mums šie varianti pagaidām nav pieejami, vai arī ir pieejami, bet ļoti daļēji.

Sanāk, ka daudzas dāvanas tiek iegūtas tikai, lai apklātos ar putekļiem mājas tālākajā stūrī? Nē, no šīs sarežģītās situācijas ir divas izejas:

Vienmēr dāviniet vajadzīgas lietas, tad arī pret Jums būs tāda pati attieksme.

Parūpējieties par dāvanām jau iepriekš, uzmanīgi ieklausieties draugu un radinieku vēlmēs, tad dāvanas izvēle Jums nesagādās problēmas.

Pieklājīgi un ļoti uzmanīgi dāviniet dāvanu tālāk.

Jūs neticēsiet, bet pastāv vesela mini-zinātne par dāvanu dāvināšanu tālāk. Lūk, ko mums iesaka speciālisti. Pirmām kārtām, dāvanu nedrīkst dāvināt tālāk tikai “ķeksīša” dēļ. Nevajadzīgo lietu dāviniet tālāk tikai tajā gadījumā, ja jaunajam īpašniekam tā patiešām būs vajadzīga.

Tagad uzmanīgi izanalizējiet to cilvēku, kurš Jums dāvanu ir uzdāvinājis un to, kuram Jūs dāvanu taisāties dāvināt tālāk. Galvenais, lai šie cilvēki nebūtu savstarpēji pazīstami un lai Jūsu “mahinācija” netiktu atklāta.

Pirms dāvināt dāvanu tālāk, rūpīgi to apskatiet, vai uz priekšmeta nav apsveikuma uzrakstu, atklātnīšu un obligāti nomainiet dāvanu papīru. Dāvinot tālāk dāvanu noteikti, pievienojiet tai kaut ko savu. Tās var būt konfektes, atklātnītes, mīkstās atklātnītes un tā tālāk. Nežēlojiet naudu skaistam iesaiņojumam.

Avots: goroskope.net

Raksts tapis sadarbībā ar www.visasdavanas.lv

13631507_1220485064638217_4086509560668137534_n

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru