Kādi vitamīni ir nepieciešami vīriešiem

Vitamīni vīriešiem

Kādi vitamīni ir vajadzīgi? Pirmajā vietā ir vitamīns C. Šī vitamīna darbība ir bezgalīga: cīnās ar vēža saslimšanām, paaugstina organisma noturību pret vīrusiem, stiprina imunitāti. Nonākot organismā, nodrošina kolagēna veidošanos, padara izturīgus kaulus, zobus, kapilāru sieniņas. Uzņemšanas deva ir atkarīga no dzīvesveida: nesmēķētājiem pietiks ar 60 mg, bet ar šādu ieradumu būs nepieciešami 100 mg. Izsmēķējot vienu cigareti, jūs iznīcināt tik daudz vitamīnu C, it kā būtu apēduši apelsīnu (25 mg). Kur var atrast šo vitamīnu? Pastāvīgais avots – kartupelis, kas paliek vērtīgs vēl deviņus mēnešus. Ķirbis, papaija, greipfrūts un apelsīns ir labi jebkādā veidā, visnoderīgākā ir sula no šiem augļiem. Meža zemenes, visa veida jāņogas un kāposti, paprika arī ir nenovērtējams vitamīna C avots.

Gribat pastiprināt libido, muskuļu tonusu, iznīcināt nogurumu? Kopā ar vitamīnu C dzeriet arī vitamīnu E. Pietiek ar trīsdesmit miligramiem šī vitamīna diennaktī, un organisms stiprina pretošanos asinsvadu sistēmas saslimšanām. Plaušas vieglāk tiek galā ar gaisa atmosfēras piesārņojumiem, vielmaiņa šūnās notiek ātrāk. Kur to atrast? Visvairāk E vitamīns ir kraukšķīgajā kartupelī. Tikai bez cepšanas un fritēšanas.

Nākamajā nepieciešamo vitamīnu pozīcijā ir B grupas vitamīni. Šis vitamīns organismā neuzkrājas, un tā uzņemšanai ir jābūt regulārai. Bet cukura, alkohola, kofeīna un nikotīna lietošana to iznīcina. Bez vitamīna B ir apgrūtināta enerģijas izstrāde, klibo imunitāte un sāk “streikot” nervi.

Obligāti lietojiet vitamīnu A. Kaulu stiprība un acu asums vistiešākajā mērā ir atkarīgs no vitamīna A daudzuma organismā.

Pamata vitamīnu trūkums izraisa stresu un vielmaiņas traucējumus. Vīrieši biežāk piedzīvo miokarda insultu un infarktu. Hroniska prostata, dažāda veida audzēji rodas no traucējumiem visvājākā vīriešu organisma sistēmā: uroģenitālajā orgānā. Saglabāt vīrieša veselību kļūst par prioritāti. Sievieti tādā ziņā daba vairāk aizsargā. Tuvu ideālam ogļhidrātu, tauku un olbaltumvielu attiecību piemeklēt nav grūti, bet tas ir obligāti. Olbaltumvielas atbild par enerģijas rašanos, bez taukiem nav iespējama to izstrāde, vitamīni stāv organisma aizsardzības sardzē. Potences mazinājums, neiespējama dzimtas turpināšanās, imunitātes zudums – tas viss ir kāda vitamīna trūkuma rezultāts. Bet mūsu apkārtējā vide un ne pārāk veselīgie ieradumi arī pasliktina situāciju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru