Kādēļ sirmi mati tiek uzskatīti par labas veselības pazīmi?

Sirmu matu parādīšanās pēc 30 gadu vecuma liecina par to, ka cilvēkam ir laba veselība un organismā visi procesi norit kā tiem pienākas.

Zinātnieki ir atklājuši saikni starp sirmajiem matiem un vispārējo cilvēka organisma stāvokli. Eksperti uzskata, ka sirmu matu parādīšanās pēc 30 gadu vecuma liecina par to, ka ar cilvēka veselības stāvokli viss ir vislabākajā kārtībā.

Zinātnieki ir veikuši veselu virkni dažādu pētījumu, kuru rezultātā izdevās noskaidrot – ja organismā nav nekādu traucējumu, tad ap 50 – 55 gadu vecumu mati noteikti jau kļūs sirmi. Pētnieki uzskata, ka tas liecina par labu veselību un pareizi organisma dabīgo procesu norisi.

Sirmo matu veidošanos cilvēka organismā izraisa glutationa līmeņa paaugstināšanās, kā arī to procesu norise, kas novērš oksidatīvos procesus. Cilvēka matu krāsu nosaka organismā esošs pigments feomelanīns.

Tieši šis pigments matiem sniedz sarkano un kastaņu brūno toni. Pigments eumelanīns atbild par tumši brūnu un melnu matu toni. Feomelanīna sintēzei ir nepieciešams glutations, kas ir viens no galvenajiem antioksidantiem, kas atrodas šūnu iekšienē. Ja organismā šis antioksidants nav pietiekošā daudzumā, tad šis process tikai paātrinās.

Avots: mirkrasoty.life

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru