Kādēļ nepieciešams apgriezt mazgājamās švammes galu?

Ļoti bieži gadās tā, ka trauku mazgājamo švammi mēs mainām daudz retāk, kā būtu patiesībā nepieciešams. Pēdējie pētījumi pierāda, ka mazgājamās švammes jāmaina ne retāk kā reizi nedēļā. Pat rūpīgi mazgātas švammes, kas tīrītas ar etiķi, sodu vai citiem mazgājamiem līdzekļiem, nespēj attīrīt tās kā nākas.

Pat tad, ja jūs nolemsiet to izdezinficēt mikroviļņu krāsnī (jā, tā ir iespējams izdarīt), jūs to nespēsiet pilnībā attīrīt.

Nekas no iepriekš minētā nespēj pilnībā atbrīvot lietotas švammes no tajās uzkrātajiem mikrobiem un baktērijām. Šādi tās tīrot, bojā iet labi ja 60% baktēriju.

No otras puses, švammes netiek dotas bezmaksas, tādēļ reizēm roka nemaz neceļas izmest ārā svammi, kas izskatās salīdzinoši jauna.

Ja jums neceļas rokas izmest ārā teju jaunu švammi, nogrieziet tai vienu stūrīti un neizmantojiet vairs trauku mazgāšanā.

Kādēļ apgriezt stūrīti? Lai jūs un jūsu ģimene atcerētos, ka ar to nevajadzētu mazgāt vairs traukus.

Šo apgriezto švammi var turpināt izmantot, tikai citos nolūkos – mazgājot izlietni vai miskastes spaini.

Turiet šādu švammi pa gabalu no jaunajām vai virtuves švammēm un izmantojiet tās brīdī, kad nepieciešams izmazgāt, piemēram, vannas istabu, tualeti, dušu vai jebko citu, kas nav trauki. Kad šāda švamme būs nolietota, jums vairs nebūs žēl to izmest laukā.

Padalieties ar šo nozīmīgo informāciju arī ar citiem, lai arī viņi zina, kā pasargāt savu veselību no mikrobiem, turklāt neizmetot ārā vecās švammes. Ja jūs zināt vēl kādus noderīgus dzīves padomus, noteikti dalieties ar tiem komentāros.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru