Kad viņas ģimene iekļuva satiksmes negadījumā, 5-gadīgai meitenei nācās veikt varoņdarbu, lai glābtu savus tuviniekus

Tajā liktenīgajā nedēļas nogalē Andžela Šimanski bija mašīnā kopā ar diviem bērniem — 5 – gadīgo Leksiju un dēlu Pīteru, kuram tikko bija palikuši 10 mēneši.

Tētim darba dēļ nācās palikt mājās, viņi bija aizbraukuši atpūsties uz Kalgari un atgriezās mājās. Sieviete pārvērtēja savus spēkus, nepamanīja, kā pielavījās nogurums, tāpēc par tālākiem notikumiem zina tikai pēc citu nostāstiem. Glābēju komanda noskaidroja, kā tas gadījās, ka 5 – gadīgā Laksija nejauši kļuva par varoni un savas ģimenes glābēju.

Tētis mājās, mamma ar bērniem mašīnā — ikdienas situācija. Bet kad tev vajag visu nedēļas nogali vienai tikt galā ar diviem mazuļiem, no kuriem, vienam, mazāk par gadu, tas kļūst par pārbaudījumu garīgiem un fiziskiem spēkiem. Vēlāk Andžela atzina, ka izvēlēties šūpļu dziesmas fona mūzikai ceļā, bija liela kļūda. Viņa vēlējās, lai dēliņš aizmigtu, bet pat nepamanīja, kā viņu pašu uzveica miegs. Bet auto tajā laikā brauca pa kalna serpentīnu — tas pārsita ceļa norobežojumu, noripoja 15 metrus lejā pa nogāzi un ieskrēja kokā.

Iztēlojieties Laksijas šausmas, kad viņa saprata, ka viņi iekļuvuši satiksmes negadījumā, blakus raud mazs brālītis, bet māmiņa “neceļas”. Andžela ieguva mugurkaula vairāku kaulu lūzums, un iekrita komā. Turklāt automašīna noripoja aizā un nebija redzama no ceļa. Meitenei neatlika nekas cits kā atsprādzēt siksnas un izkāpt no mašīnas, bet ko viņa varēja darīt šādā situācijā?

Glābēji vēlāk atzina, ka nogāze, pa kuru viņa uzrāpās augšā uz ceļa, ir tik stāva, ka cilvēks pa to uziet nevar. Neviens no trenētiem, pieaugušajiem vīriešiem nevarēja tur nokāpt un uzkāpt bez drošības palīglīdzekļiem. Bet Laksija to spēja, pat nevar iedomāties kā. Un viņai ļoti paveicies, ka pirmajā apstādinātā mašīnā bija feldšeris. Viņš pareizi novērtēja situāciju un pat nemēģināja izvilkt sievieti no mašīnas, tas varētu tikai kaitēt. Tā vietā izsauca glābējus.

Pīters saņēma galvas traumas un viņam bija nepieciešama neiroķirurgu palīdzība, bet Andželai klājās sliktāk. Viņa ir pārcietusi vairākas mugurkaula un iekšēju orgānu operācijas, vairākas nedēļas pavadīja invalīdu ratiņos, nespēdama pat pacelt krūzīti. Taču, pateicoties operatīvai glābšanai, palika dzīva un pat atveseļojas.

Šķir nākošo lapu un noskaties video

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru