Kā pareizi veikt injekcijas? Noteikti saglabājiet sev šo svarīgo informāciju!

Intramuskulārā injekcija – visizplatītākais un vienkāršākais veids, kā ievadīt organismā zāles. Šādas injekcijas ieteicams veikt vietās, kur ķermenī atrodas lielākie muskuļi, kā arī tā, lai tie atrastos pēc iespējas tālāk no galvenajiem asinsvadiem un nerviem.

Parasti injekcijām dibenā tiek izmantotas 3 vai 5 ml šļirces. Pēc injekcijas muskuļu audos izveidojas depo, no kuras pēc tam vielas sāk šķīst un lēnām izplatīties asinsritē, nokļūstot organismā.

Tieši sēžamvietā cilvēkiem atrodas visapjomīgākie ķermeņa muskuļi, kuros ir ļoti maz nervu galu.

Sagatavošanās injekcijām

Galvenais nosacījums injekciju veikšanā ir visprimitīvākās higiēnas ievērošana.

Pirms medikamentu injicēšanas, nepieciešams rūpīgi nomazgāt rokas. Tāpat nepieciešams sagatavot preparātu, sterilu šļirci, asmeni, ar kuru atvērt ampulas, vate, spirta salvetes un degvīnu. Lai injekcijas būtu pēc iespējas nesāpīgākas, ieteicams izmantot garu un plānu adatu.

Injekcijas veikšana

Ja jūs taisāt poti citam cilvēkam, vislabāk būtu, ja šis cilvēks atrastos guļus. Šādā stāvoklī vislabāk iespējams sasniegt muskuļu atslābumu. Ja jūs veicat injekciju paši sev, vislabāk to darīt tad, kad atrodaties guļus stāvoklī, taču nekas traks nenotiks, ja injekciju veiksiet arī stāvus.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru