Kā pareizi un ilglaicīgi sasaldēt kabačus? Saldēšanai ideāli tiek uzskatīti…

Kabaču gredzenu sasaldēšana cepšanai ziemā

“Cepti kabači ziemā? Ej tak!” – saka lielākā daļa manu viesu, neticīgi grozot zeltaini apcepto gredzenu ar ķiploku-krējuma mērci. Bet katrs “neticīgais” apēd visu līdz pēdējam gabaliņam. Un tas viss tāpēc, ka iznākums ir garšīgs. Un no svaigi ceptiem kabačiem vienkārši nav iespējams atšķirt. Tādus kabačus ir arī ļoti vienkārši sasaldēt. Dalos ar kabaču sasaldēšanas detaļām un “slepenajām zināšanām”. Par vislabāko kabaču veidu sasaldēšanai un sekojošai apcepšanai ziemā tiek uzskatīti gaišie kabači un patisoni. Ūdens saturs tajos ir daudz zemāks, nekā cukini. Labāk, protams, sasaldēt jaunos dārzeņu, mēs par to jau runājām.

Nu ko, pamēģināsim sasldēt pirmo porciju ar kabačiem ziemai?

Rūpīgi nomazgājiet kabačus un tos nosusiniet. Nogrieziet galiņus. Atlikušo kabaci sagrieziet gredzenos, gluži kā cepšanai.

Izvēlieties palielāku katliņu vai bļodu. Piepildiet to līdz pusei ar tīru ūdeni. Uzvāriet šķidrumu. Ielieciet kabaču gredznetus tieši vārošajā ūdenī. Liesmai jābūt mērenei. Reizēm apmaisot, blanšējiet kabačus aptuveni 5 minūtes. Vairāk nav vajadzīgs. Pēc tam ielieciet kabačus sietā. Lai notek viss liekais šķidrums, un kabači atdziest. Gatavs? Lieliski! Izkārtojiet kabaču gabaliņus pa sasaldēšanas maisiņiem un konteineriem. Pēc iespējas izlaidiet gaisu. Un tad lieciet saldētavā.

Pikantu uzkodu mīļotājiem piedāvāju sagatavot ziemai kabačus korejiešu gaumē. Uzkodas pagatavošana ir ļoti vienkārša, un iznākums ir pasakaini garšīgs.

Padoms. Ja ir liels tvaicēšanas katls, tad blanšēšanu var aizstāt ar tvaicēšanu. Pagatavošanas laiks ir tāds pats.

Ceptu kabaču sasaldēšana

Var ziemai sasaldēt jau saceptus kabačus. Tad līdz pasniegšanai uz galda tos vienkārši vajadzēs atkausēt mikroviļņu krāsnī. Nu un, protams, pagatavot pie tiem apetītelīgu mērcīti. Arī sanāk garšīgi. Vienīgais, nebūs superkraukšķīgā miziņa.
Kā kabačus sasaldēt apceptus?

Jaunus dārzeņus nomazgājiet un nosusiniet ar dvieli.
Sagrieziet gredzenos. Pieberiet sāli un piparus.
Panējiet miltos. Apcepiet augu eļļa, līdz izveidojas dzeltenīga miziņa.
Pilnībā atdzesējiet. Ielieciet piemērotā polietilēna traukā vai arī sasaldēšanas maisiņā. Katru cepto kabaču slāni apklājiet ar pārtikas plēvi, lai kabači nesaliptu. Sasaldējiet.

Kā sasaldēt kabačus kubiciņos (ragū, zupām, biezenim, ikriem, piebarošanai)

Ja jūs bieži gatavojat ragū, tad jums noteikti ir jāsasaldē kādas trīs paciņas ar kabačiem, kas sagriezti kubiciņos. No dārzeņa, kas tādā veidā sasmalcināts, varēsiet pagatavot arī piebarojumu bērnam, ikrus, dārzeņu zupu, vai arī izmantot kā pildījumu. Galu galā var arī iemarinēt. Praktiski izcils dārzenis sasaldēšanai, jums tā neliekas?

Kā sasaldēsim:

  • Nomazgājiet un nosusiniet kabačus.
  • Sagrieziet tos kubiciņos. Ar naža vai virtuves komabina palīdzību – tas nav svarīgi. Kubiciņa izmērs – pēc jūsu ieskatiem.
  • Salieciet sagrieztos kubiciņus bļodā. Apberiet ar rupjo sāli. Samaisiet. Atstājiet uz 10 – 15 minūtēm. Pa to laiku sāks izdalīties sula, kas traucē pareizai kabaču sasaldēšanai.
  • Ieberiet kubiciņus sietā, lai iztecētu viss liekais šķidrums. Un vēl labāk – nosusiniet ar papīra dvieļiem.
  • Tā būs ātrāk un drošāk.
  • Sadaliet kabačus vairākās nelielās porcijās, kas paredzētas vienreizējai ēdiena pagatavošanai. Lai kubiciņi nesaliptu viens ar otru, izkārtojiet katru porciju rindā lielā traukā (paplātē).
  • Ievietojiet saldētavā (supersaldēšanas nodalījumā). Pēc 15 – 20 minūtēm izņemiet un iepakojiet.
  • Ielieciet atpakaļ saldētavā (parastajā kamerā) uzglabāšanai līdz pat ziemai. Tā rīkojieties ar katru porciju. Bet, ja jūs nemulsina tas, ka kabaču viens ar otru salips, tad varat uzreiz sasaldēt vairākas paciņas vai konteinerus.

Interesantu sagatavju mīļotājiem piedāvāju uztaisīt pāris burciņas ar kabačiem čili kečupā, kas sanāk vidēji asi un ļoti kraukšķīgi.

Kā sasaldēt ziemai pusfabrikātu kabaču plāceņu pagatavošanai

Jums patīk dārzeņu plāceņi? Es tos vienkārši dievinu! Tāpēc arī piedāvāju jums sasaldēt pāris porcijas ar pusfabrikātiem kabaču plāceņiem.

Kā to izdarīt:

Tīrus un sausus kabačus sarīvējiet uz rupjās (vidējās) rīves.
Apberiet ar sāli. Pagaidiet 10 – 15 minūtes. Nolejiet sulu un rūpīgi nospiediet masu. Jums garšo kabaču plāceņi ar burkāniem? Droši pievienojiet masai rīvētu oranžo dārzeni.
Viss! Salieciet maisiņos/konteineros un sasaldējiet kabaču masu.

Lai ziemā pagatavotu zeltainus plāceņus, atsaldējiet pusfabrikātu, atkal kārtīgi masu nospiediet. Pievienojiet standarta sastāvdaļu sarakstu plāceņiem. Kārtojiet gatavo kabaču mīklu uz uzkarsētas pannas un apcepiet no abām pusēm.

Sasaldējiet kabačus ziemai, ievērojot šos vienkāršos noteikumus un ieteikumus, un jums ir garantēts neliels kulinārijas brīnums!

Avots: vkurselife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru