Kā atšķirt dabīgās ādas izstrādājumus no mākslīgās ādas izstrādājumiem

Kad mēs iegādājamies ādas izstrādājumus, bieži vien nākas aizdomāties, vai tiešām maksājam bargu naudu par īstu mantu, vai arī pārdevēji mūs veikli apmāna. Ļoti svarīgi ir zināt, kā atšķirt īstu ādu no viltojuma jeb mākslīgajām ādām. Kā lai to izdara?

Viena no vislabākajām metodēm, kā noteikt to, vai tā ir īsta āda, ir pieskaršanās tai ar pirkstiem. Dabīgā āda vienā momentā no jūsu pirksta sasildīsies. Mākslīgā āda tā arī palikt auksta. Šīs metodes efektivitāte pieaug aukstos laika apstākļos.

Ļoti svarīgi ir arī ieskatīties materiāla neapstrādātajā daļā. To var atrast, piemēram, pie apavu auklām. Mākslīgajai ādai šajā vietā būs redzami vairāki slāņi, kuru starpā būs arī kārta no plēves. Dabīgai ādai šajā vietā būs redzama viena vienīga bieza ādas kārta.

Tāpat nebūtu slikti pārbaudīt ādu saskarsmē ar mitrumu. Uzklājiet pāris pilienus ūdens uz konkrētā materiāla. Īsts materiāls iesūks sevī ūdeni, kļūstot mazliet tumšāks. Ja tas būs pakaļdarinājums, tad ūdens uzreiz notecēs nost. Starp citu, īstās ādas izstrādājumiem vienmēr līdzi nāk nelieli ādas gabaliņu paraugi. Tie parasti ir daudz biezāki nekā analogajos pakaļdarinājumos izmantotie.

Kā redzat, noteikt ādas materiālu kvalitāti un to, vai tie ir vai nav pakaļdarinājumi, ir ļoti viegli. Iesakām vienmēr pārbaudīt šos aspektus, pirms iegādājaties dārgu preci veikalā. Esiet vienmēr ļoti vērīgi!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru