Lielbritānijas veselības aizsardzības dienests izskaidro, ka iemesls ir ne tik lielā mērā uzsildīšanā, kā glabāšanā, pirms uzsildīšanas.
„Rīsi var saglabāt baktērijas BACILLUS CEREUS sporas, kuras ir spējīgas izprovocēt organisma saindēšanos. Šās sporas var izdzīvot gatavošanas laikā.
Ja pagatavotie rīsi, glabājas istabas temperatūrā, baktērijas sāk ātri vairoties un izdalīt toksiskas vielas, kuras izraisa vemšanu un caureju.
Jo ilgāk rīsi glabājas istabas temperatūrā, nevis ledusskapī, jo lielāka bīstamība”.
Ko tad darīt? Vislabāk, gatavot tik daudz, cik varat apēst vienā reizē. Ja šis variants nav priekš jums, jācenšas rīsus atdzesēt stundas laikā un uzreiz ielikt tos ledusskapī. Šajā gadījumā, rīsi jums jāapēd diennakts laikā.
LASI VĒL: Vārdi, kurus ir bīstami teikt spoguļa priekšā. Izlasi un atceries uz visiem laikiem!
Ja jūs uzsildāt rīsus, nepaslinkojiet, un pārliecinieties, ka viņi visi ir vienmērīgi karsti. Ja neapēdāt uzreiz, nesildiet tos otro reizi – labāk metiet ārā.
Jūs zinājāt, šo briesmīgo informāciju par rīsiem? Es, diemžēl, nē.
Obligāti padalieties ar šo ziņu, tā jūs brīdināsiet savus draugus!
Avots: marketium.ru