Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem.
- Pēc kauliņu izņemšanas vai ķiršu atkausēšanas notecināt ķiršus. Sulu nolej un izmanto citām kulinārijas vajadzībām, pīrāgā tā nebūs nepieciešama.
- Samaisīt cukuru ar olām bļodiņā, labi sakult ar menti, kamēr parādās burbulīši (bet ne ilgāk par 2 minūtēm).
- Saputotajā olu un cukura maisījumā ieliet kefīru, rūpīgi samaisīt.
- Masai pievienot cepamo pulveri un miltus, miltu daudzumu regulējot, tā lai sanāktu pabieza mīkla kā biezajām pankūkām).
- Cepamo formu iesmērēt ar sviestu, mīklu ieliet formā.
- Virspusē pa apli (vai citā rakstā) salikt ķiršus.
- Atļaut pīrāgam cepties 45 minūtes, gatavība tiek pārbaudīta ar koka irbulīti (iedur to pīrāgā, ja, izvelkot ārā, tas ir sauss – gatavs).
- Atdzesēt pīrāgu un apkaisīt ar pūdercukuru.
Labu apetīti! Saglabājiet sev recepti un dalieties tajā ar draugiem!