Jums ir glāze kefīra? Pagatavojiet brīnišķīgu pīrāgu ar ķiršiem. Un rīt jūs atkal nopirksiet kefīru!

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem.
  2. Pēc kauliņu izņemšanas vai ķiršu atkausēšanas notecināt ķiršus. Sulu nolej un izmanto citām kulinārijas vajadzībām, pīrāgā tā nebūs nepieciešama.
  3. Samaisīt cukuru ar olām bļodiņā, labi sakult ar menti, kamēr parādās burbulīši (bet ne ilgāk par 2 minūtēm).
  4. Saputotajā olu un cukura maisījumā ieliet kefīru, rūpīgi samaisīt.
  5. Masai pievienot cepamo pulveri un miltus, miltu daudzumu regulējot, tā lai sanāktu pabieza mīkla kā biezajām pankūkām).
  6. Cepamo formu iesmērēt ar sviestu, mīklu ieliet formā.
  7. Virspusē pa apli (vai citā rakstā) salikt ķiršus.
  8. Atļaut pīrāgam cepties 45 minūtes, gatavība tiek pārbaudīta ar koka irbulīti (iedur to pīrāgā, ja, izvelkot ārā, tas ir sauss – gatavs).
  9. Atdzesēt pīrāgu un apkaisīt ar pūdercukuru.

Labu apetīti! Saglabājiet sev recepti un dalieties tajā ar draugiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru